Izvor: Radio 021, 13.Sep.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentina i Španija u finalu Mundobasketa

Košarkaške reprezentacije Argentine i Španije sastaće se u finalu Svetskog prvenstva u Kini.

Argentinci su u polufinalu eliminisali Francuze sa 80:66, dok su Španci bili bolji od Australije, koju su pobedili sa 95:88.

Južnoameričku ekipu je do fantastičnog uspeha doveo spektakularni 39-godišnji Luis Skola, koji je svojim poenima otvorio i zatvorio utakmicu, te nije dozvolio francuskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << timu ikakvu šansu da dođe do kontrole nad ritmom i eventualnog preokreta.

Španija i Australija igrali su nerešeno, pa su pobednika odlučili produžeci. Pobednik ovog meča nije bio rešen ni posle prvog produžetka, da bi se potom Španci mnogo bolje snašli u drugom produžetku. Dva minuta pre kraja drugog produžetka Španci su, nakon dve trojke Ljulja, stigli do velikih plus osam i to im je bilo više nego dovoljno za veliko slavlje i plasman u finale Mundobasketa.

Najefikasniji u redovima Španije bio je Mark Gasol sa 33 poena, Riki Rubio je dodao 19, a Serhio Ljulj 17 poena. Na drugoj strani istakao se Pati Mils sa 32 poena, dok je Nik Kej ubacio 18.

Šampion biti odlučen u finalu koje je na programu u nedelju, 15. septembra, sa početkom u 14 časova, u "Vuksong" sportskoj areni.

Autor: 021, Beta, B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.