Izvor: Radio 021, 15.Jan.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Đoković lako do drugog kola

Novak Đoković savladao je Amerikanca Mičela Krugera sa 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 6:2) u prvom kolu Australijan opena.

Novak je bez većih problema savladao Krugera, koji je kroz kvalifikacije došao do prvog kola, ali koji nije mogao ozbiljnije da pripreti najboljem svetskom teniseru.

Američki teniser je ambiciozno krenuo meč, ostvarivši prvi brejk za prednost od 2:1 u prvom setu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Novak ekspresno uzvratio brejkom i od tog trenutka ostvario potpunu dominantnost. (6:3) U oba preostala dva seta, (6:2, 6:2), Novak je stizao do ranog brejka, koji bi bez problema potvrdio, dok bi set kraju privodio novim brejkom.

Kruger je najviše problema Novaku zadao u trećem gemu poslednjeg seta, koji je trajao 15 minuta i u kojem je uspeo da odbrani čak pet brejk lopti. Ipak nakon nešto više od dva sata igre, Novak je odličnom i svestranom igrom slomio svaki otpor rivala i upisao trijumf.

Đokoviću će protivnik u narednom kolu biti Francuz Žo Vilfred Conga, koji je u prvom kolu bio bolji od Martina Kližana.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.