Zlatni masters ostaje san: Novak ispao u osmini finala Sinsinatija!

Izvor: Blic, 14.Avg.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zlatni" masters ostaje san: Novak ispao u osmini finala Sinsinatija!

Osvajanje svih turnira iz masters serije 1.000 i dalje je nemoguća misija za jednog tenisera. Novaku Đokoviću i dalje će nedostajati samo trofej Sinsinatija, jer je posle blede partije poražen u osmini finala od Tomija Robreda sa 6:7(6), 5:7.

Prvi teniser sveta je samo jednom izgubio od Robreda, pre devet godina u Parizu i od tada je nanizao šest trijumfa, a sada ga je iskusni Španac zaustavio na putu ispisivanja istorije.

Đoković nije bio na svom nivou, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delovalo je prilično odsutno, u njegovoj igri nije sve funkcionisalo kako treba, dok je 32-godišnji rival prikazao jednu od najboljih partija u karijeri, pa je ovakav ishod bio neminovan.

Nole je uz male oscilacije ušao u meč, Robredo je stigao do 30:30, ali je Novak sa dva dobra servisa uzeo uvodni gem. Španac je na svoj servis promašio prvi forhend, ali je reket onda počeo da ga sluša, pa je bez mnogo problema vezao četiri poena za 1:1, a bledo izdanje našeg tenisera umeo je iskoristi već u petom gemu kada je sa dve snažne bekhend dijagonale prvu brejk loptu pretvorio u 2:3.

Mnogo pre nego što je sudija dao znak da je vreme za predah isteklo, svetski broj jedan vratio se na teren, sa željom da što pre nadoknadi izgubljeno. Nije to odmah uspeo, zato što je Robredo bio taj koji je diktirao ritam, ali je uskoro i on počeo da posustaje.

Napravio je Španac tri greške u nizu, pa je Đoković uspeo da vrati brejk i izjednači na 4:4. Malo je nedostajalo da odmah ispusti servis, jer je dozvolio rivalu da povede sa 15:40, ali je i pored loše igre uspeo da poništi dve brejk šanse i preokrene na 5:4.

I u 11. gemu je Novak bio u problemu, jer je gubio 0:30, ali se izvukao iz neprijatne situacije i izborio za taj-brejk, iako je imao dosta problema sa ravnotežom i čudno se kretao. U odlučujućem periodu bile su četiri serije od po tri poena koja su naizmenično uzimali. Robredo je poveo sa 0:3 i onda zastao, prvom duplom servis greškom dozvolio poravnanje (3:3), ali ga to nije uzdrmalo, već ga je Đokovićeva pasivna igra pokrenula do 3:6 i meč lopti.

Naš teniser je spasao prvu, a onda je konačno bljesnuo, tek posle skoro sat vremena igre i do sada najduži poen na meču završio odličnom forhend dijagonalom za 5:6, da bi novo izjednačenje usledilo tako što je Robredo poslao lopticu u aut. Španac je zatim uzeo naredna dva poena, ovaj presudni milimetarski preciznim servisom asom za 6:8 u taj-brejku i korak ka trijumfu.

I u drugom setu je 20. na svetu imao glavnu reč na terenu i skoro sve mu je polazilo za rukom. Svoja prva dva servis gema osvojio je sa nulom, dok je Đoković i dalje bio odsutan, kao u onom duelu sa Congom u Torontu, te nikako nije uspevao da slomi otpor rivala (3:4), naprotiv.

Igrao je Robredo kao u transu, i treći gem je osvojio bez izgubljenog poena u ovom setu, pa je na 4:5 Novak servirao za ostanak u meču. Igrao je na ivici poraza, pošto je Španac imao 15:40 i dve meč lopte, ali mu je nervoza okovala ruke, slao je lopticu u mrežu, pa je Nole uspeo da se izvuče i produži borbu za četvrtfinale (5:5).

Učinio je to samo na kratko, jer je Robredo osam minuta kasnije oberučke ugrabio novu šansu i oduzeo servis Đokoviću za 5:7 i veliku pobedu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.