Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 17:33

Zbog JEDNOSTAVNE rutine Novak Đoković je ZDRAV KAO DREN - Svako jutro počinje TOPLOM VODOM i ovom namirnicom, benefiti su BROJNI

Limun je jedno od najpopularnijih i najsvestranijih agruma. Njegova popularnost duguje se osvežavajućem ukusu i mirisu što ga ujedno i čini čestim izborom za aromatiziranje mnogih recepata i parfema.

Pre nego što doručkujete, obradujte organizam nečim zbog čega će metabolizam odmah početi da funkcioniše i čitavog dana osećaćete neverovatan priliv energije. Ako se budete pitali zbog čega se tako dobro osećate, setite se da ste jutro započeli jednim od napitaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje preporučuje i naš teniski as.

Novak Đoković godinama dominira svetskim tenisom, a za to, kako je i sam govorio, zaslužna je i hrana koju jede. On je zahvaljujući određenom režimu pun snage i lako pomera granice.

Poznato je već da je on izbacio gluten iz ishrane, a uz to i mlečne proizvode, šećer i crveno meso. Pije dosta vode tokom dana, a jutro započinje čašom mlake vode sa limunom za detoksikaciju.

Bogat izvor vitamina C, vitamina A, beta-karotena, folata, kalcijuma i kalijuma, limun ima ogromne zdravstvene benefite, od njegovih antibakterijskih i antivirusnih svojstava do njegovih sposobnosti za jačanje imuniteta. Kada ujutru pijete limunov sok, hranite kožu važnom dozom vitamina folata. On se nalazi u svim agrumima i sokovima (poznat i kao folna kiselina), pomaže u uklanjanju toksina iz tela, i time pospešuje sprečavanje akni, a vašoj koži može dati prirodan sjaj.

Strani stručnjaci kažu kako topla voda s limunom ujutru na prazan stomak ima dosta dobrih strana, na primer:

Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.