ŽREB VIŠE NEGO SOLIDAN: Novak Đoković saznao svoj put u Rimu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 19:19

ŽREB VIŠE NEGO SOLIDAN: Novak Đoković saznao svoj put u Rimu

Srpski as je šest puta slavio u prestonici Italije.

Novak Đoković će takmičenje na Mastersu u Rimu početi duelom drugog kola protiv Luke Van Ašea iz Francuske ili Martina Ečeverije iz Argentine, odlučeno je žrebom u ponedeljak.

Prvi teniser sveta i branilac titule biće slobodan na startu takmičenja u „večnom gradu“, a protiv drugog igrača sveta i trenutno najdominantnijeg tenisera na turu Karlosa Alkaraza mogao bi da se sastane tek u finalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Novak bi u trećem kolu mogao na Stena Vavrinku ili Grigora Dimitrova, a u njegovom delu žreba su i Kameron Nori, Filip Krajinović, Feliks Ože Alijasim, Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Janik Siner…

Alkaraz će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Pasaro – Ramos Vinjolas.

Najinteresantniji par prvog kola svakako je Endi Marej – Fabio Fonjini.

Đoković bi u četvrtfinalu mogao na Holgera Runea, sedmog igrača sveta, a ostali projektovani parovi su Rud – Siner, Rubljov – Medvedev i Cicipas – Alkaraz.

Srpski igrač je šest puta bio najbolji u prestonici Italije – 2008, 2011, 2014, 2015, 2020. i 2022.

Rafael Nadal je rekorder sa deset osvojenih titula u Rimu, dok Đoković sa Špancem deli prvo mesto kada je u pitanju broj učešća u odlučujućim mečevioma – po 12.

Finale Mastersa u Rimu je 21. maja, a zvanično počinje u sredu.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda američka gimnastičarka Simon Bajls.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.