Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 20:47

Vimbldon: Fokina odleteo sa Novakovog puta, ispao Siner, prošli Rubljev, Agut...

Kraj i za Rajlija Opelku

Ozbiljna seča nosilaca već prvog dana Vimbldona. Došlo je do malog čišćenja u delu žreba u kojem je Novak Đoković.

Prema žrebu, srpski as je trebalo da u 3. kolu igra protiv Alehandra Davidoviča Fokine, koji je na početku turnira imao status 30. nosioca, ali do tog duela neće doći, jer ga je izbacio Denis Kudla.

Američki teniser je posle tri sata i 18 minuta igre slavio u pet setova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i to posle velikog preokreta, pošto je Fokina ima dva seta prednosti – 5:7, 4:6, 7:6, 6:3, 6:3.

U drugom kolu Kudla će igrati protiv Andreasa Sepija, koji je eliminisao Žoaa Souzu sa 3:1, iako je Portugalac dobio prvi set – 4:6, 6:4, 7:5, 6:2.

Za još jedno iznenađenje dana pobrinuo se Marton Fučovič, koji je eliminisao 19. nosioca, talentovanog Italijana Janika Sinera – 5:7, 6:3, 7:5, 6:3.

Dobro je Siner otvorio meč, dobio prvi set, a onda je veoma žilavi na terenu Fučovič uspeo da okrene. Imao je Italijan dva puta po brejk prednosti u četvrtom setu, nije uspeo da ih sačuva i morao je da potpiše kapitulaciju.

Rajli Opelka je došao na turnir kao 27. nosilac, ali već večeras će pakovati stvari za odlazak kući. Nemac Dominik Kepfer, 62. teniser sveta, pobedio sa glatkih 3:0 u setovima – 6:4, 7:6, 6:2.

Bilo je, naravno, favorita koji su opravdali to zvanje. Andrej Rubljov, sa kojim bi Đoković trebalo da se sretne u četvrtfinalu, prošao je dalje pobedom nad Federikom Delbonisom, iako je Argentinac dobio prvi set – 4:6, 6:4, 6:1, 6:2.

Prošao je i Roberto Bautista Agut u očekivano tesnom duelu sa Džonom Milmanom – 6:2, 3:6, 6:3, 7:6.

Australijanac je propustio veliku šansu da makar produži meč, u četvrtom setu je napravio brejk za 4:2, međutim, Španac je uspeo da ga stigne i da dobije taj-brejk sa 7:4.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.