Vilander objasnio šta je to pomoglo Novaku

Izvor: B92, 12.Feb.2021, 21:46

Vilander objasnio šta je to pomoglo Novaku

Stručni konsultant Eurosporta Mats Vilander, baš kao i njegova koleginica Barbara Šet, oduševljen je trijumfom Novaka Đokovića nad Tejlorom Fricom.

Srpski teniser je uprkos velikim bolovima i povredi, savladao Amerikanca sa 3-2 u setovima.

Vilander ne zna šta je to tačno „poguralo“ Novaka ka pobedi.

"Stvarno ne znam. Trebalo mu je dva seta, treći i četvrti da vidi šta može, šta ne može. Ta pauza mu je pomogla (kada su navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napustili tribine zbog policijskog časa), te pilule su mu pomogle, trebalo im je vremena da počnu da deluju. Malo istezanje, masaža... Treba udarati lopticu, pogađati vinere. Na kraju je igrao dobro", rekao je Vilander i dodao:

"Na 2-0 i 1:1 kada je proklizao, to je uticalo na njegov desni kuk. A onda je povreda počela da se pogoršava. Desna noga je jako važna. Nešto se dogodilo. Adrenalin. U bolovima je Novak, to je evidentno."

Novak je posle meča rekao da još uvek ne zna da li će moći na megdan Milošu Raoniću.

"Zabrinjavajuće, reakcija Novaka na kraju je pozitivna stvar. Ona znači ’Dobio sam ovaj meč, prošao sam, mogu da sredim ovu povredu’. Ona daje nadu za svlačionicu i za žreb. Miloš Raonić misli ’A, Novak je malo povređen’. Drugi Srbin, Lajović, igra protiv Radonića. I drugi se nadaju", zaključio je Vilander.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.