Vilander: Đokoviću nije bilo lako protiv najvećeg svih vremena

Izvor: RTS, 30.Jan.2020, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilander: Đokoviću nije bilo lako protiv najvećeg svih vremena

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander rekao je da Novaku Đokoviću nije bilo lako da se spremi i pobedi Rodžera Federera u polufinalu Australijan opena.
Srpski teniser posle dva sata i 19 minuta igre i tri seta izborio je osmo finale u Melburnu, drugo uzastopno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Đokoviću nije bilo lako pripremiti se za ovaj meč, da zna koliko jako mora da pritiska u razmenama, šta da očekuje od Federera... Sve to se videlo na startu meča, kada nije ličio na sebe, a Federer mu je odmah oduzeo servis", rekao je teniski ekspert Vilander na Evrosportu.
Šveđanin je istakao da je srpski igrač na momente bio nervozan, što je kako kaže, bilo i očekivano.
"Nije lako ostati miran kada igraš protiv GOAT-a (najvećeg svih vremena). Danas je morao da se potrudi i zaslužio je plasman u finale", rekao je Vilander, koji se osvrnuo i na podršku publike koju je Đoković imao tokom susreta.
"Činjenica je da je Novak sedmostruki šampion, da svaki put u Australiji daje sve od sebe i da je savršeno spreman. Ovde ima mnogo srpskog naroda, koji sada ima za koga da navija. Deo publike je bodrio autsajdera, što je ovaj put bio Federer. Đoković je ovde veoma popularan, jer ljudi dolaze da vide i dobiju nešto zauzvrat, a Novak im to stalno donosi", zaključio je Vilander.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Federer

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.