VAJDA TRAŽIO OD NOVAKA DA PROMENI ISHRANU? Đoković PROGOVORIO na tu temu posle trijumfa nad Vavrinkom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 09:14

VAJDA TRAŽIO OD NOVAKA DA PROMENI ISHRANU? Đoković PROGOVORIO na tu temu posle trijumfa nad Vavrinkom

Srbin je stigao do četvrtog kola Vimbldona.

Srpski teniser Novak Đoković je u trećem kolu Vimbldona savladao vetrana iz Švajcarca Stena Vavrinku sa 3:0 (6:3, 6:1, 7:6). Bio je to meč u kojem su svi unapred znali ishod, ali ne i to da li će se duel završiti u petak ili ne.

Posle meča Novak je dobio pitanje da li je dobio na težini.

- Teško da mogu da budem mršaviji nego što sam pre par godina bio ili sam sada. Prolazio sam kroz razne faze, bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam baš mršav u jednom momentu, imao sam problem sa stomakom. Osećam se sjajno, na optimalnoj sam težini, mada sve to mora da se spoji sa dinamikom, snagom, fleksibilnošću. Tenis je kompleksan sport, mora da postoji balans. Ja sam na toj fleksibilnosti radio od malih nogu, pričali su mi da je to bitno da bi karijera duže trajala. Pre dolaska na teren treniram, posvećen sam tome, to mi pomaže da igram i sada i da sprečim neke povrede. Na moju sreću imao sam samo jednu značajniju povredu, kada sam se mučio sa laktom. Bilo je i nekih drugi, ali sam uglavnom bio zdrav.

Bio je i priče oko toga da je Marijan Vajda tokom rada sa srpskim asom tražio da ubaci još neke stvari u ishranu.

- Ne bih sada o dijeti da pričam, nije momenat. Vajda mi je bio teniski trener, ne nutricionista. Pokušavao je da shvati šta će da mi pomogne na ovaj ili onaj način. Pričali smo dosta, išao sam svojim putem, radim i dalje na tome, jer se naša tela konstantno menjaju, moram da budem spreman da se na sve to adaptiram. Ima mnogo detalja.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.