Uživo: Novak greši više ne obično, napravio brejk, pa ga ispustio, Đoković - Tomić 5:4

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Novak greši više ne obično, napravio brejk, pa ga ispustio, Đoković - Tomić 5:4

Novak Đoković i 20. igrač sveta Bernard Tomić u ovim trenucima igraju meč četvrtfinala na turniru masters serije u Šangaju, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uživo uz Blicsport.rs.

Prvi set u toku

Novak je servisima "otvorio" odvaj susret, no nije mu baš sve išlo kao što je planirao. Tomić je najpre poveo, pa dvaput uspevao da izjednači u finišu uvodnog gema, no brejk-loptu nije uspeo da "izgradi", već je taj segment igre rešen u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << korist najboljeg igrača posle njegova dva poena sa osnovne linije - 1:0.

Usledila su potom dva vrlo brza gema. Đoković je u drugom odigranom stvorio i brejk šansu, ne uspevši da je iskoristi, no naredni servis-gem rešio je u svoju korist "sa nulom", za vođstvo od 2:1. Kada se učinilo da bi to mogla da bude prva krhotina u igri australijskog tenisera, on je odgovorio - osvojivši sve poene u narednom servis-gemu.

Borba se tada rasplamsala. Ne toliko u vidu atraktivnih udaraca, već pre svega u vidu jednostavne preciznosti sa osnovne linije. Servis je tada važan saveznik, jer rivalu oteža posao, a Novak ga je iskoristio za 3:2. Kada je brejkom poveo sa 4:2, ponovo se učinilo "to je to!", mada... pažljiviji pratioci tenisa mogli su da vide određenu nesigurnost, a i dva previše lako izgubljena poena. To je bilo sasvim dovoljno upozorenje.

Tomić je na brejk uzvratio brejkom, odmah u sledećem gemu, izdržavši sve Đokovićeve nalete, a iskoristivši svaku njegovu grešku. One kao da su počele da se uvećavaju iz minuta u minut - sve dok Tomić nije izjednačio na 4:4. Nole je tada osvojio četiri poena u nizu na svoje servise i, odmakavši skroz rivala od osnovne linije, razornim udarcima osvojio svoj servis-gem.

Sledeći servira Tomić, koji gubi sa 5:4.

Pobednik ovog meča igraće sa boljim iz duela u kojem se sastaju Britanac Endi Marej i Čeh Tomaš Berdih.

U drugo polufinale već su se plasirali Rafael Nadal, pobedom nad Stanom Vavrinkom, te Žo-Vilfred Conga, koji je eliminisao Kevina Andersona.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.