Uživo: Burno na terenu, Nole ipak uzeo prvi set, Đoković - Verdasko 7:5, 1:0

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Burno na terenu, Nole ipak uzeo prvi set, Đoković - Verdasko 7:5, 1:0

Novak Đoković i Fernando Verdasko od devet časova po srednjeevropskom vremenu igraju meč drugog kola Kina opena, a zbivanja sa tog pekinškog duela možete pratiti uz Blicsport.rs.

Na putu ka odbrani titule, aktuelnom šampionu se našao igrač koji je Novaka pobedio u dva poslednja susreta. Istina, desilo se to ne tako nedavno, 2010. u Monte Karlu i Rimu, čime je Španac smanjio zaostatak u broju pobeda u međusobnim duelima na 5:4.

Đoković, kao prvi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rang listi, po prvi put posle tri godine igra protiv Verdaska, trenutno 31. na svetu, 29-godišnjaka koji je u prvom kolu eliminisao Indijca Somdeva Devarmana sa 7:6(6), 6:3.

Odlično je Novak počeo i svoj drugi ovosezonski nastup u Pekingu, ne dozvolivši rivalu ni jedan poen u prvom gemu, u kome je servirao upravo najbolji teniser sveta. Baš kao i protiv Rosola, protiv kog je osvojio devet uvodnih gemova, Đoković nije dozvolio ni svom drugom rivalu da se razmahne, pa je Verdasku dopustio tri poena na servise Španca, a posle brejka nekako za tili čas poveo i sa 3:0.

Buđenje španskog tenisera viđeno je odmah potom. Sjajan volej, pa neverovatna forhend paralela iz potpune defanzive, omogućili su Verdasku da osvoji gem na svoje servise, a onda da ozbiljno uzdrma Novaka na njegove. Imao je Verdasko 15:40 i dve uzastopne prilike za brejk, ali je Đoković uspeo da spreči gubitak svog servis-gema, a da posle treće brejk šanse za rivala "veže" tri poena u nizu i stigne do vođstva od 4:1. No, borba se tek tada rasplasmala.

Verdasko se, bez previše ustezanja da krene ka mreži, prilično brzo pobrinuo da prepolovi zaostatak, a onda je odličnom igrom sa osnovne linije doveo Đokovića u velike probleme i to na Novakove servise. Iako prvu narednu, a svoju četvrtu brejk šansu nije iskoristio, za šta je dobrim delom bila zaslužna Noletova bravura posle smeča koji je Špancu omogućio da pokuša poentiranje iz nemoguće situacije, spasa nije bilo kod dvostruke servis greške. Verdasko je tako prišao na 4:3, a zatim bez izgubljenog poena izjednačio, delom zbog pomoći mreže u jednoj situaciji, delom zbog neodbranjivog asa za kraj osmog gema.

Đoković je i tada delovao prilično mirno, mada se u njegovom pogledu videla dodatna odlučnost da ne dopusti rivalu da se razmahne. To je na delu moglo da se vidi u njegovom sledećem servis-gemu, u kome je Verdaska ostavio bez osvojenog poena, ali se onda desilo da je isto to uradio Španac, pa opet Novak, te se stiglo do 6:5 za Đokovića. A onda je najbolji teniser sveta zaigrao taktički savršeno, forsirajući bekhend svog suparnika, čime ga je naterao na dve greške. Kada se tome dodao i volej Verdaska koji je potpuno promašio lopticu, bilo je jasno da je Noletu otvoren put za brejk i osvajanje prvog seta, što je on odmah i sproveo u delo.

Pobednik ovog duela, pomalo iznenađujuće, neće igrati u četvrtfinalu protiv Stanislasa Vavrinke, jer je Švajcarca eliminisao Sem Kveri.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Burno na terenu, Nole ipak uzeo prvi set, Đoković - Verdasko 7:5

Izvor: Blic, 03.Okt.2013

Novak Đoković i Fernando Verdasko od devet časova po srednjeevropskom vremenu igraju meč drugog kola Kina opena, a zbivanja sa tog pekinškog duela možete pratiti uz Blicsport.rs...Na putu ka odbrani titule, aktuelnom šampionu se našao igrač koji je Novaka pobedio u dva poslednja susreta. Istina,...

Nastavak na Blic...

Uživo: Nole greši kao početnik, Đoković - Verdasko 7:5, 2:5

Izvor: Blic, 03.Okt.2013

Novak Đoković i Fernando Verdasko od devet časova po srednjeevropskom vremenu igraju meč drugog kola Kina opena, a zbivanja sa tog pekinškog duela možete pratiti uz Blicsport.rs...Na putu ka odbrani titule, aktuelnom šampionu se našao igrač koji je Novaka pobedio u dva poslednja susreta. Istina,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.