Uz pomoć Novaka Đokovića, savremeni vrtić za najmlađe Topolčane

Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 16:37

Uz pomoć Novaka Đokovića, savremeni vrtić za najmlađe Topolčane

Predškolska ustanova "Sofija Ristić" u Topoli, u godini u kojoj obeležava 35. godišnjicu, dobiće nov, savremeni vrtić. Zajedničkim ulaganjem Fondacije "Novak Đoković" i Opštine Topola, gradi se nova zgrada obdaništa, koja će, kako je planirano, biti završena do kraja godine.
Vesna Stefanović je mama dvojice dečaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kao i mnoge roditelje u Topoli, obradovao ju je početak izgradnje vrtića. Pored roditelja, to će olakšati obaveze bakama i dekama, koji brigu o njima preuzimaju najčešće preko vikenda.

Nova zgrada vrtića, površine 460 kvadrata, gradi se uz postojeće obdanište. Mališani će dobiti nov, savremeno opremljen prostor sa nameštajem, igračkama i učilima prilagođenim njihovom uzrastu. Izgradnjom novog objekta, biće ukinute i liste čeklanja.
Prema rečima direktorke PU "Sofija Ristić" Tanje Jovanović, trenutno je na listi čekanja 80 mališana, i očekuje se će svi biti primljeni.
Prvi put u poslednjih deset godina Topola beleži povećanje broja novorođenčadi. Podatak koji ohrabruje, a ohrabruju i nova ulaganja u predškolsku ustanovu.
"Pružanje jednakih uslova za odrastanje deci iz svih krajeva naše zemlje jedna je od misija Fondacije ‘Novak Đoković’. U novom vrtiću mališani će moći da se druže i uče, kao i njihovi drugari širom Srbije gde je Fondacija pomogla u izgradnji obdaništa", podseća predsednik SO Topola Dragan Jovanoić.
Do sada je Fondacija "Novak Đoković" pomogla izgradnju 45 vrtića, ističe Marko Kovačević, a do kraja godine očekuju da će uz njihovu pomoć biti izgrađeno ili rekonstruisano još deset. 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.