Novak jači od Lehečke i bola u zglobu!

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 06:37

Novak jači od Lehečke i bola u zglobu!

Novak Đoković je doneo Srbiji izjednačenje u meču drugog kola E grupe na Junajted kupu sa Češkom.

Najbolji teniser sveta je posle 136 minuta igre i velike borbe izašao na kraj sa 31. igračem sveta, Jiržijem Lehečkom, 6:1, 6:7 (3), 6:1 i tako izjednačio u meču na 1-1.

Prethodno je Olga Danilović izgubila od Markete Vondroušove, Čehinja je slavila sa 6:1, 3:6, 6:3, pa će odluka o pobedniku duela pasti u miks dublu.

Bila je primetna izvesna doza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabrinutosti u našem timu pre ovog meča, zbog nelagosnosti koju Novak oseća u tom desnom ručnom zglobu u poslednje vreme.

On ga je mučio i tokom ovog susreta, ali ne toliko da ne bi mogao da igra i odradi posao kako se to i očekivalo.

Nije mnogo trebalo Novaku da u tom početnom setu dođe do brejka.

Sigurno je krenuo, da bi u četvrtom gemu uspeo da iskoristi četvrtu brejk loptu za 3:1.

Lako je stigao do potvrde za 4:1, a onda u narednom gemu još jednom uspeo da oduzme servis protivniku za 5:1.

Iskoristio je drugu set loptu i posle 34 minuta igre stigao do lakih 6:1.

Žalio se tokom seta više puta na reflektor koji je bio upaljen na krovu, morao je i supervizor Džeri Armstrong da izađe na teren i objasni razlog zašto je svetlo upaljeno.

Tražio je i masažu tog zgloba, ali je bez problema stigao da napravi novi brejk i ti u trećem gemu za 2:1 i potom dobije naredni gem s nulom.

Na 3:2, Lehečka je lako došao do tri brejk lopte, Novak je dve spasao, ali je forhend bio predugačak i Čeh je stigao do 3:3.

I ne samo to, Novaku je stao servis, počeo je više da greši, a njegov protivnik je osatio priliku i u osmom gemu iskoristio drugu brejk loptu za 5:3.

Međutim, Novak nije mislio da je tu kraj seta - proradio je ritern, naterao je Čeha i na nekoliko grešaka i usledio je ekspresan ribrejk za 5:4, a potom i potvrda istog za 5:5.

Uskoro su stigli i do taj-brejka u kojem je Čeh bio sigurniji, dobio je taj deo igre sa 7:3 i izjednačio na 1-1 u setovima posle 66 minuta igre.

Zatražio je Đoković medicinski tajm po završetku tog seta i čini se da mu je to pomoglo da se vrati na pobedničku trasu.

Odmah u drugom gemu je stigao do brejka iskoristivši treću brejk loptu, a onda je usledila i potvrda za 3:0.

I nije bilo zaustavljanja, usledio je novi brejk za 4:0, i tu je bio kraj.

Uspeo je da potvrdi brejk, povede sa 5:0 i uskoro je posao priveo kraju dobivši taj završni set sa 6:1.

Sve detalje sa susreta Novaka Đokovića i Jiržija Lehečke mogli ste da pratite uz LIVE BLOG B92. net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.