Novak slomio jak otpor Zvereva i zakazao novo finale sa Alkarasom!

Izvor: B92, 19.Avg.2023, 23:48

Novak slomio jak otpor Zvereva i zakazao novo finale sa Alkarasom!

Novak Đoković će po osmi put igrati u finalu Mastersa u Sinsinatiju.

Drugi reket sveta je posle 124 minuta igre uspeo da slomi otpor Aleksandera Zvereva i slavi sa 7:6 (5), 7:5.

Bila je to njegova osma pobeda u 12 mečeva sa teniserom iz Hamburga, a donela mu je priliku da se revanšira broju jedan, Karlosu Alkarasu za poraz u finalu Vimbldona.

Njih dvojica će igrati četvrti put, Španac u pobedama vodi sa 2:1, a Novak će pokušati da osvoji treću titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Sinsinatiju u karijeri, 39. na masters turnirima i četvrtu ove sezone.

Kao i prethodnih večeri, bilo je vetra što je igračima poprilično zadavalo problema da uđu u pravi ritam servisa i osnovnih udaraca.

Novak je već u početnom gemu bio suočen sa time da mora da spasi tri brejk lopte, uspeo je u tome, ali trebalo mu je dosta da počne da "čita" servis protivnika.

Zverev je dobro servirao, delovao agresivno, terao Novaka dalje od osnovne linije, ali i Novak je bio spreman da vraća sve što može.

Jasno je da u tom prvom setu nisu igrali najbolje što mogu, bilo je dosta grešaka na obe strane, a presudile su nijanse.

Ipak, mogao je Novak u desetom gemu da reši stvar u prvom setu - imao je tri brejk i set lopte, nije ih iskoristio.

I kada su došli do taj-brejka, Novak je imao 6:3, Zverev je dve set lopte neutralisao dobrim servisima, ali je Novak ukupno šestu pretvorio u 7:5 u taj-brejku i tako je poveo u meču posle 73 minuta igre.

I ono što nije mogao tokom celog prvog seta, Novaku je uspelo odmah na startu drugog seta.

Odmah je stigao do brejka, a potom i potvrde istog i 2:0.

Novak je čvrsto držao servis skoro do kraja seta, a na 5:4 je imao priliku da servira za pobedu.

Ali kao što mu se već nekoliko puta dešavalo ove sezone, neočekivano bi stao nadomak linije cilja i Zverev se uhvatio za slamku i vratio brejk za 5:5.

Međutim i Novak je od čelika - strašno je odigrao taj gem, iskoristio prvu priliku za ribrejk i 6:5, posle čega nije propustio priliku, dobio je naredni gem i završio posao.

Pobedniku Mastersa u Sinsinatiju će osim 1.000 poena pripsati i ček na 1.019.335 dolara.

Sve detalje sa ovog susreta mogli ste da pratite uz LIVE BLOG B92. net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Vize

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.