UŽIVO: ĐOKOVIĆ PROTIV MAREJA

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: ĐOKOVIĆ PROTIV MAREJA

MELBURN - Polufinalni meč između prvok reketa sveta Novaka Đokovića i Endija Mareja biće repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Đoković bio ubedljiv i osvojio drugi trofej u Melburnu.

MELBURN - Polufinalni meč Australijan opena između prvog reketa sveta Novaka Đokovića i Endija Mareja biće repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Đoković bio ubedljiv i osvojio drugi trofej u Melburnu.

Do sada su se sastajali 10 puta i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Đoković vodi sa 6:4, ali je Marej dobio poslednji meč prošle godine u finalu Sinsinatija, istina, posle predaje Srbina u drugom setu.

Prvi set 6:3

Novak Đoković je imao prvi servis i sa jednim izgubljenim poenom počeo meč. Sigurno je ušao u meč, dok je Marej bio veoma nesiguran.

Na servis Mareja Đokovoć je imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme servis protivniku.

U trećem gemu Novak je imao nekoliko neiznuđenih grešaka i Marej je imao brej loptu. Novak je nezadovoljan slabim prvim servisom u prvoj fazi meča. Škot nije iskoristio prvu brejk loptu, a onda je prednost stekao asom i poveo je sa 2:1. U prvom delu meča Đoković je imao samo 50 odsto ubačenih prvih servisa.

Veoma slaba igra Mareja na mreži u četvrtom gemu na Škotov servis i Novak je imao jednu brejk loptu i iskoristio je jer je Marej napravio duplu servis grešku.

U petom gemu, i pored toga što je Novak imao 40:15, Marej je imao brejk loptu posle slabog izlaska srpskog tenisera na mrežu i odmah je iskoristio i vratio brejk.

Đoković je i pored odličnog prvog servisa Endija Mareja odlično riternirao, imao je tri brejk lopte i iskoristio prvu i ponovo oduzeo servis Škotu, 4:2.

Nole je uspeo da sačuva svoj servis i trećim asom poveo je sa 5:2, a Marej u sledećem gemu servira za ostanak u prvom setu.   

Marej je uspeo da sačuva servis i Novak servira za prvi set.

Prvi reket sveta je odmah iskoristio dve set lopte i poveo sa 1:0.

Drugi set 3:6

Drugi set je započeo Marej sa svojim servisom, a Novak je odmah imao brejk loptu i iskoristio je. Veoma slab set za Mareja, imao je i jednu duplu servis grešku.

Srpski teniser je uspeo da sačuva prednost koju je stekao oduzimajući servis protivniku. Strpljivo je čekao Marejeve greške, koji je do sada napravio 26.  

Škot je i u trećem setu imao jednu duplu grešku, treću u dosadašnjem delu igre. Novak je imao brejk loptu, ali nije uspeo da je realizuje, daleko je poslao lopticu u aut. Škot je uspeo da se izvuče asom, posle ponovljenog servisa, i došao do do prednosti i smanji rezultat.

Četvrti set Marej je krenuo agresivno i smečem osvojio prvi poen. Marej je veoma agresivno krenuo rešen da oduzme Noletu servis. Poveo je sa 0:30, ali Novak je uzvratio odličnim forhen vinerom. Posle duge razmene udaraca, Noletov bekend je nekako čudno pao na liniju za izjednačenje 30:30. To kao da je dekoncentrisalo Mareja i poslao je lopticu van. Ali je Novak napravio drugu duplu grešku za đus. Najinteresantniji poen na meču osvojio je Marej i ponovo izjednačio. Novak nije uspeo da dobro smečuje pošto ga je Marej prethodno drop-šotom izmamio na mrežu. Marej je imao brejk loptu, ali je Nole odličnim servisom uspeo da je spase. Drugu brejk loptu Škot je iskoristio i vratio brejk. Gem je trajao duže od 11 minuta.

Marej veoma sigurno dobija gem na svoj servis i vodi sa 2:3.

Škot je vratio samopouzdanje i sa dva direktna poena forhendom poveo je u šestom gemu na Novakov servis sa 0:30. Veoma jakim i dugim loptama srpski teniser je izbacio Mareja sa terena i izjednačio. Posle duge razmene udaraca Marej je došao do brejk lopte koju je iskoristio jer je Novak poslao loptu u aut.

Marej je sedmi gem započeo  duplom servis greškom, ali je odličnim trčanjem i skraćenom dijagonalom izjednačio na 15:15. Novak je došao do brejk lopte, ali je Marej spasao i izjednačio na 40:40. Ponovo je napravio duplu grešku, petu, i srpski teniser dolazi do nove prilike da oduzme servis i uspeva, vraća brejk.

U osmom gemu Novak je namerno usporio lopticu jer je Marej poveo sa 0:30 i posle najdužeg poena u meču, 41 udarac, Novak smanjuje. Škot je imao dve brejk lopte i Novaku je bio potreban odličan prvi servis. Uspeva da spasi prvu brejk loptu. Ponovo ga ne ide prvi servis i Marej uzima Novakov servis i ima mogućnost da servira za set i izjednačenje.

Srpski teniser je odmah došao do dve brejk lopte na Marejov servis. Prvu je Škot spasao petim asom. Novak nije uspeo da iskoristi ni drugu brejk loptu. Marej je stekao prednost i set loptu za izjednačenje jer je Novak poslo lopticu u autu posle duge razmene udaraca. Asom je izjednačio u setovima 1:1.

Treći set 6:7

Treći set je počeo Novakovim servisom. Počeo je slabim prvim servisom i gubio je sa 0:30, ali je dobrim drugim servisom izjednačio. Međutim, Marej ponovo ima brejk loptu. Novak prekida poen jer sudija nije viknuo aut iako je loptica koju je Marej poslao bila duboko u autu i izjednačuje. Škot je dobio još jednu priliku da na početku uzme brejk, ali odličnim direktnim poenom Novak spasava drugu brejk loptu, ali odmah potom šalje lopticu u mrežu. Nole spasava i treću brejk loptu. Dva puta je Marej uspeo da vrati Noletov smeč. Prvi gem trajao je 14 minuta i posle spasenih pet brejk lopti, Novak je poveo sa 1:0.

Veoma dobrim servisom Marej je izjednačio u trećem setu na 1:1.

Mareju je proradio forhen i poveo je u trećem setu, na Novakov servis, sa 0:30. Marej je ponovo došao do tri brejk lopte. Marej ne koristi prve dve zahvaljujući dobrim Novakovim servisom. Škot je iskoristio je treću brejk loptu u ovom gemu i poveo sa 1:2.

Novak je odmah vratio brejk iskoristivši prvu od dve brejk lopte posle nekoliko neiznuđenih Marejevih grešaka.

Srpski teniser ponovo veoma slabo servira, napravio je četvrtu duplu grešku 0:30. Srećom, prvo je uhvatio Mareja na krivoj nozi, a potom Škot šalje lopticu u aut 30:30. Još jedna greška Mareja i Novak je poveo 40:30. Posle dva i po sata igre potpuno su izjednačeni i ponovo igraju na razliku. Marej dolazi do devete brejk lopte u setu, pošto je Nole poslao lopticu u aut, ali Srbin odlično servira i napokon uspeva da dobije gem.

Marej je dosta lako bez pritiska izjednačio na 3:3.

Novak je na početku sedmog seta napravio as i sam iznenađen odličnim prvim servisom digao visoko ruke u vazdu, dobivši ovacije publike. Dobrim servisom poveo je sa 4:3

U osmog gemu, na servis Škota, Nole je poveo sa 0:30, ali je Marej uspeo da se izvuče i izjednači.

Srpski teniser ponovo je imao problema na svom servisu i Marej dolazi do đusa. I pored dobrog prvog servisa, Škot je dobro riternirao. Trećim asom u ovom setu Nole je poveo sa 5:4 i Marej je pod pritiskom jer servira za opstanak u setu.

Na servis Mareja, Novak je imao jednu set loptu, ali je Škot odservirao prvi as u setu. Drugu set loptu Marej je spasao pogodivši samu liniiju. Čak ni treću brejk set loptu Nole nije uspeo da realizuje. Uz pomoć mreže Marej osvaja set 5:5.

Marej je na Noletov servis došao do dve brejk lopte. Iskoristio je drugu brejk loptu, vratio neverovatno jake udarce i servira za set.    

Marej servira za set, a Novak je došao do dve brejk lopte. Nije uspeo da realizuje prvu, ali koristi drugu i treći set dovode do taj-brejka.

Marej dolazi do mini brejka u taj-brejku, ali u fenomenalnom narednom poenu Novak vraća brejk 1:1. Novak pravi duplu servis grešku i Marej vodi 1:3. na sreću ni Škot nije mnogo skoncentrisan 2:3. Jelena, Novakova devojka, poslednjih 15 minuta je neprestano na nogama, bodreći srpskog tenisera. Menjaju strane pri rezultatu 3:3. Sat i po traje ovaj set, a Marej je ponovo napravio mini brejk 3:5. Škot dolazi do tri set lopte, već je propustio tri. Nole spasava prvu, ali ne i drugu 4:7 u taj-breku i Marej je poveo sa 1:2 po setovima.  

 Četvrti set 6:1

Marej svojim servisom započinje četvrti set. Srpski teniser je odmah došao do dve brejk lopte, ali ne koristi prvu, ali koristi drugu. Oduzeo je na samom startu gem i poveo sa 1:0.

Bez izgubljenog poena Novak je poveo sa 2:0. U trećem setu srpski teniser je došao do još jedne brek lopte i odmah je koristi i poveo je sa 3:0. Za samo 12 minuta uzeo je Mareju dva brejka.

Ekspresno je Novak uz odličan servis poveo sa 4:0. Novak kao da je dobio krila, veoma lagano, egzibiciono dolazi do poena.

Marej pravi duplu greški u petom setu, ali osvaja prvi gem i smanjuje na 4:1. U šestom gemu Marej ima dve brejk lopte samo zahvaljujući Noletovim greškama, ali ih Marej ne koristi. Novak nije dozvolio da se Škot vrati u igru u ovom setu i poveo je sa 5:1.

Marej servira za opstanak, ali Novak u zaletu uzima još jedan brejk i izjednačuje na 2:2 u setovima. Četvrti set je trajao samo 25 minuta, sat vremena kraće nego treći.

Peti set 7:5 

Peti set je otvorio Novak i osvojio prvi poen. Marej je promenio majicu, više nije u narandžastoj, nego u beloj majici. Pri rezultatu 40:0 Nole pravi duplu servis grešku, šestu u meču, ali osvaja gem. Marej se neće predati i osvaja gem na svoj servis i izjednačuje.

Novak zadržava svoj servis i poveo je sa 2:1 u petom setu.

Marej je povratio snagu i igra veoma bolje nego u četvrtom setu, ali ni Đoković nije izgubio svežinu 30:30, na Marejov servis. Srpski teniser dolazi do prve brejk lopte u petom setu. Novak je napravi 6 brejkova od 20 prilika. Međutim, Endi brejk loptu spasava asom, ali odmah usledila nova servis greška. Novak ne koristi ni drugu brejk loptu, poslao je lopticu u mrežu. Do prednosti dolazi Škot jer je Nole sve dobro odradio, prošetao je Endija, ali je potom lopticu poslao u aut. Nastavlja se pritisak, srbin izjednačuje i produžava gem, koji traje već devet minuta. Odličnim rternom dolazi do treće brejk lopte, koju ne koristi. Marej izjednačuje 2:2  

Bez izgubljenog poena Novak je poveo sa 4:2.

Na servis Škota Novak je ponovo došao do brejk poena, ali nije uspeo da uzme brejk. Srbin je promašio zicer. Peta brejk lopta u setu je iskorišćena i Novak je poveo sa 4:2.

Novak igra mnogo sigurnije i preciznije. Bez izgubljenog poena dobio je set i poveo sa 5:2. Marej mora da servira za ostanak u meću. Marej je uspeo da osvoji set i smanji rezultat.

Novak servira za meč, ali je Marej iskoristio prvu brejk loptu i smanjio rezultat.

Marej je sigurno servirao i izjednačio.

Novak je na svoj servis dozvolio da Marej dođe do dve brejk lopte. Marej je prvu prokockao, a Nole odličnom dijagonalom spaso je drugu. Zatim je Đoković poklonio Škotu treću brejk loptu, ali je nije iskoristio. Novak osvojio svoj gem.  

Nole ima dve meč lopte i Novak je u finalu     

Novak Đoković u finalu Australijan opena!

Šta je Novaku povratilo snagu

Vlade Divac bodri Novak

Vlade Divac, naš proslavljeni košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta, sedeo je dva reda iz Novakove devojke Jelene.

 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.