US Open: Nole poslao Blejka na tribine

Izvor: S media, 05.Sep.2010, 04:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open: Nole poslao Blejka na tribine

Lakše nego što je očekivao, Novak Đoković je izašao na kraj sa ljubimcem domaće publike, Džejmsom Blejkom, u 3. kolu US Opena.

Srbin je na "Artur Ešu" slavio za 104 minuta, u tri seta – 6:1, 7:6 (4), 6:3.

Nije uspeo Blejk da ozbiljnije ugrozi trećeg igrača sveta, mada mu treba odati priznanje za prikazano u dosadašnjem toku turnira na koji je stigao zahvaljujući vajld-kardi. Nekada redovni top 10 igrač možda je odigrao poslednji meč na Flešing >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Medouzu, mada ne treba otpisivati 31-godišnjeg Amerikanca iako poslednjih godina kuburi sa povredama, zbog čega je i operisao leđa, ali i pao na 108. poziciju.

Već nakon 15-tak minuta bilo je jasno šta će publika moći da gleda jer je Nole vodio 5:0, a do kraja seta prepustio je samo gem Blejku. Amerikanac je jedino zapretio sredinom naredne deonice kada je poveo 4:2, ali je naš as uzvratio ribrejkom, utišao publiku, a onda set dobio u taj-brejku – 7:6 (7:4).

Treći set je već bio mirnija priča, pogotovo posle brejka i sigurnog servis-gema kojim je Nole došao do 4:1. Istina, imao je nekada četvrti svetski reket brejk loptu na 2:4, ali je Nole to "preživeo", a kasnije i priveo posao kraju.

Sve u svemu, Đoković je dobio Blejka znatno lakše nego u borbi za bronzu u Pekingu na Olimpijskim igrama 2008, u jedinom prethodnom međusobnom susretu. Džejms je imao više vinera (27-14), ali i mnogo više neiznuđenih grešaka (31-13), a i manje poena je osvajao posle prvih i drugih servisa. Na sve to, Nole je napravio četiri brejka iz šest prilika, Amerikanac jedan iz četiri mogućnosti.

Sve ovo biće trećem nosiocu lepa uvertira za narednog rivala, takođe lokalnog heroja i Blejkovog velikog prijatelja, Mardija Fiša, koji je posle više od tri i po sata savladao Arno Klemona 3:2.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.