U odbranu Đokovića: Ništa ne znaju, ali optužuju – to je odvratno i sramno

Izvor: B92, 26.Nov.2023, 21:53

U odbranu Đokovića: "Ništa ne znaju, ali optužuju – to je odvratno i sramno"

Bivša šampionka Vimbldona Marion Bartoli stala je u odbranu Novaka Đokovića, koji je imao problema sa doping kontrolom na Dejvis kupu.

Od Novaka je u Malagi traženo da bude testiran pre meča sa Kameronom Norijem u četvrtfinalu, iako je praksa da se to radi posle duela.

Đoković je burno reagovao zbog toga, a britanska štampa je krenula u napad na njega.

Bartoli, koja je gotovo uvek na strani Novaka, komentarisala je ovaj slučaj.

"Kad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znate da ćete na doping test, imate nekoga ko vas prati ceo dan. Čim izađete sa terena, on vas prati, on je u svlačionici kad se tuširate. A ako ne možete u toalet, on vas prati na konferenciju za štampu sve dok ne date urin. Tako da ne vidim kakva je razlika da li se to radi pre ili posle meča, posebno što je koncentracija urina veća posle meča jer se tokom duela dešava efekat dehidracije", rekla je Bartoli i dodala:

"Suđenje koje smo pokušali da izvedemo protiv Đokovića vezuje se za britansku štampu, koja ništa ne zna o procedurama, ali sebi dozvoljava da optužuje igrače. To je odvratno, sramno i potpuno nepravedno".

Novak je o ovom slučaju govorio posle meča sa Norijem, istakavši da mu je test uoči duela sa Britancem poremetio rutinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Dejvis kup

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šampionka Vimbldona o optužbama da je Đoković izbegao doping kontrolu: Sramno, nepravedno i odvratno

Izvor: Danas, 27.Nov.2023, 00:46

Bivša pobednica turnira u Vimbldonu Marion Bartoli izjavila je da su optužbe da je Novak Đoković izbegao doping kontrolu i da ga zato treba suspendovati posledica činjenice da mediji ne poznaju proceduru prilikom testiranja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.