Izvor: Piplmetar.rs, 14.Jan.2024, 15:30

U mikrofon sa terena: Đoković iz srca zahvalio bivšem treneru s kojim je doživeo poslednji poraz u Melburnu

G. A.danas 13:42

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH
Neposredno iza s velikim naporima izvojevane pobede u prvom kolu australijskog opena Novak Đoković je na terenu stao pred mikrofon proslavljenog američkog tenisera Džima Kurijera, zvaničnog voditelja programa posle utakmica na „Rod Lejveru“.
Dvostruki pobednik u Melburnu (1992, 1993), koji je upamćen i da je slaveći jedan trijum skočio u reku Jaru, prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je pitao desetostrukog osvajača za utiske o svom prvom rivalu.
„Zaslužio je svaki aplauz. Tako je dobar i perspektivan u ranoj fazi svoje karijere. Igrao je sjajno. Pokazao je i mentalnu i fizičku snagu. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu dok sam bio u teškim situacijama. Dajem velike čestitke njegovom stručnom štabi i porodici. Sasvim sigurno ćemo o njemu tek čuti“, pohvalio je 18-godišnju hrvatsku nadu Dina Prižmića, koji ga je stavio na velika iskušenja.
Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH Kurijer je zatim postavio pitanje i o stanju Đokovićeve desne ruke.
„Za nekog ko ima 36 godina dobro sam se držao (smeh u publici). Meč je bio izuzetno fizički zahtevan. Imao sam neke dobre momente, svestan sam i da sam mogao da igram i bolje i agresivnije“.
Agasi i Đoković u Melburnu 2018. Foto: EPA-EFE/MARK CRISTINO U prviim redovima u publici je bio i legendarni američki teniser Andre Agasi, četvorostruki šampion Australijan opena, koji je s Đokovićem sarađivao u najtežim trenucima karijere srpskog asa, dok se borio da pronađe sebe i s povredom lakta povrh svega tokom 2017.
Zajednički rad su počeli uoči Rolan Garosa 2017, a razišli su se u martu 2018.
Đoković je s njim učestvovao u Melburnu 2018, kada je izgubio u osmini finala od Čunga iz Južne Koreje s 3:0 u setovima. Od tada je u Melburnu neporaženi šampion, s titulama 2019, 2020, 2021. i 2023. i bez učešća 2022. iz poznatih nesuglasica sa zahtevima australijske države oko vakcinacije zbog virusa korona.
„Hvala ti što si ovde jer me tvoje prisustvo inspirisalo“, zahvalio je svom bivšem treneru, koji je onda obrazložio da se rastaje s Đokovićem zbog čestih neslaganja.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Đoković posle teške pobede ishvalio Hrvata i obratio se teniskoj legendi koja je meč gledala sa tribina

Izvor: Piplmetar.rs, 14.Jan.2024

S. I. . .. „Kad razmislim, imam duplo više godina od njega“ .. Foto: Tanjug / AP. .. Nakon pobede u prvom kolu Australijan opena Novak Đoković je bio zadovoljan prikazanim i pored određenih poteškoća koje su se događale i koje su za ranu fazu turnira...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.