TUGA, POSLEDNJA ŽELJA JOJ SE NIJE OSTVARILA: Branka Veselinović je pre smrti ŽELELA samo JEDNU stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 12:04

TUGA, POSLEDNJA ŽELJA JOJ SE NIJE OSTVARILA: Branka Veselinović je pre smrti ŽELELA samo JEDNU stvar

Živela je 105 godina.

Legendarna Branka Veselinović preminula je u 105. godini. Bila je najstarija živa glumica na svetu.

Branka Veselinović pričala je svojevremeno o svom poznanstvu i kumstvu sa Mirom Stupicom i Desankom Maksimović, a tada je otkrila i da joj je velika želja da upozna Novaka Đokovića.

- Sa Mirom Stupicom sam se najviše viđala i družila. Ona mi je bila kuma. Ali tu su bili i Miodrag Petrović Čkalja, Mija Aleksić... Moj Mlađa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ja smo sa svima imali dobar odnos. Ne postoji osoba s kojom sam bila posvađana. Volela sam da putujem sa Desankom Maksimović. Nešto sam i ja piskarala uz nju. Desanku sam mnogo uvažavala. Tome su me naučili moj otac, profesor i bibliotekar, i majka učiteljica. Vaspitavali su me da budem čovek koji će poštovati druge, da imam manire - pričala je Branka.

Osim glume, Brankina najveća ljubav bio je suprug, glumac Miodrag Mlađa Veselinović, koji je preminuo pre deset godina. Čak 64 godine su bili u skladnom braku. Nisu dobili decu, ali zbog toga nikada nisu pomišljali na razvod. Upravo ljubav koju su imali bila je dovoljna za njihovu sreću.

- Najdragoceniji poklon od njega mi je bila ljubav. I nikad nisam varala. LJubav je ono što me je uvek pokretalo. Bez nje nisam mogla da zamislim život. Kada je Mlađa otišao, ljubav prema poslu me je održala. Čovek treba da zna da razgovara i sa onima kojih više nema.

Glumica je o svom suprugu i njihovoj velikoj ljubavi uvek rado pričala, a nije krila da su oboje imali ogromnu želju da postanu roditelji, što se ipak nije ostvarilo.

- Oboje smo želeli da imamo decu. Ali, eto, nije se desilo. Nikada ne treba sažaljevati ljude ni zbog čega. Meni je srce uvek kucalo za ljubav i za decu.

Branka je do poslednjeg dana radila, i svoje vreme kvalitetno provodila.

- Pišem, crtam, još sam vitalna. Držim mozak u funkciji. Nikada nije bio na otavi. Ne valja ako ga pustite da se odmara. I nemam nekih posebnih želja. Možda bih volela da sretnem i upoznam Novaka Đokovića. On mi je mnogo radosti donosio poslednjih godina, ali znao je i da mi iskida živce - rekla je svojevremeno glumica.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BRANKA VESELINOVIĆ BILA JE DRUGARICA DESANKE MAKSIMOVIĆ Ovako je glumica pričala o njihovom prijateljstvu: "Naterala sam je da leti avionom"

Izvor: Blic, 08.Feb.2023

Proslavljena glumica Branka Veselinović preminula je u 105. godini, a bila je najstarija glumica na svetu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.