TRENER MEDVEDEVA: Danil ne voli da izgubi ni na plejstejšnu, a evo kako je uspeo da pobedi Novaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 17:26

TRENER MEDVEDEVA: Danil ne voli da izgubi ni na plejstejšnu, a evo kako je uspeo da pobedi Novaka

Srpski as nije došao do kalendarskog slema

Trener Danila Medvedeva Žil Servara govorio je o velikom uspehu svog klijenta, koji je osvojio US Open, a između ostalog je otkrio i kako je Rus uspeo da savlada prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

- Ne postoji čarobni štapić. Potrebno je da igrate svoj najbolji tenis, da imate kvalitet u udarcima, ali i da znate da morate da menjate strategiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom meča jer će vam se Novak adaptirati. Morate da osetite momenat kada je potrebno da uradite nešto drugačije. Imali smo nekoliko različitih taktika tokom meča. Pogotovo kada je Danil ubacivao lopticu u sredinu terena da ne bi otvarao uglove i da ne bi morao mnogo da trči. Naravno, dobar servis je bio jedan od ključnih segmenata. Servirao je baš dobro – rekao je Server.

On je takođe naveo da Medvedev ne voli da gubi.

- Osvajanje grend slema je bilo sledeća etapa, kao što je jedna etapa bila osvajanje prvog mastersa. Rekao bih da je on sada član teniskog Panteona, ali praktično je smešno reći tako nešto kada imate na umu da su Novak, Rodžer i Rafa osvojili po 20 slemova. Mi smo imali cilj da ovo ostvarimo, stil života je prilagođen ostvarivanju toga. Nije bitno što je osvojio slem, i dalje će zadržati takvo stanje uma. On mrzi da gubi, kada igra Plejstejšn i izgubi, on se mnogo nervira - izjavio je 40-godišnji trener Žil Servara i dodao.

- Kada sam video Danila sa peharom, osećaj je bio neopisiv. Sećam se kada sam kao mlad gledao reprezentaciju Francuske kako je 1998. godine postala svetki šampion. Stalno sam maštao da ću ponovo dožiteti takav osećaj i dogodio se kada je Danil podigao pehar.

Medvedev se revanširao Novaku za poraz na Australijan openu.

- U Australiji nismo imali šanse, Novak je bio na apsolutno drugom nivou. Nama tokom priprema nije značilo to što je Novak napadao rekordnu 21. titulu. Mnogo smo radili na servisu, pripremali smo strategije da se borimo protiv kompleksnosti Novakovog talenta.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgledaju lepše polovine fudbalera Crvene zvezde.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   US Open

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.