Stabs: Siner je mlađa verzija Đokovića

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 19:01

Stabs: Siner je mlađa verzija Đokovića

Rene Stabs, nekada prva igračica sveta u dublu, smatra da Italijan Janik Siner mnogo poteseća po igri na Novaka Đokovića.

Mladi teniser je u januaru osvojio grend slem prvenac na Australijan openu, da bi potom osvojio trofej i na turniru u Roterdamu.

To mu je donelo skok na treće mesto na ATP listi, najbolje u karijeri.

Australijanka je u svom podkastu imala prilike da razgovara sa Andreom Petković, a tom prilikom je rekla da Janik u sebi ima više toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što može da razvije, u odnosu na Karlosa Alkarasa.

"Mislim da Siner u sebi krije više toga nego Alkaras. Mislim da može da bude bolji pre svega na drop šotu, što i čini. U svoju igru dodaje i taj forhend drop šot, što je sjajno. Tako je dobio nekoliko velikih poena protiv Aleksa de Minora, koji je verovatno jedan od najboljih po kretanju na ATP Turu", kaže Stabs.

Ona smatra da Siner poboljšava i druge elemente u svojoj igri.

"Mislim da se njegova igra na mreži polako popravlja. Daren Kejhil je doneo veliki uticaj u tom delu. Mislim da se pomera unapred na drop šotu i slajs bekhendu. To je nešto što je procesu", dodala je Rene.

Na kraju, donela je zanimljiv zaključak.

"Mislite o tome, gde biste mogli da ga napadnete? Kako želite da dobijete poen protiv njega? Ne možete. On je neka rana verzija Novaka Đokovića", zaključila je Rene Stabs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.