Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2021, 21:41

Sport: 311 - Novak je najbolji na svetu

Novak Đoković je započeo 311. sedmicu na prvom mestu ATP liste, čime je oborio rekord Švajcarca Rodžera Federera po broju nedelja provedenih u vrhu svetskog tenisa. Ovo je vest koju su preneli svi svetski mediji čestitajući Novaku, mada su pojedini bili kritički nastrojeni prema činjenici da je veliki jubilej Đoković proslavio u Beogradu s prijateljima i fanovima. Što se samog rekorda tiče, podsetimo da je pre Federera Novak iza sebe ostavio i Rafaela Nadala (209 sedmica na vrhu), i Džimija Konorsa (268), i Ivana Lendla (270), i Pita Samprasa (286). Postoje još tri teniserke čije rekorde nije dostigao. To su Serena Vilijams, koju može da dostigne za devet nedelja jer je čuvena Amerikanka 319 sedmica bila vladarka “belog sporta”, zatim drugoplasirana na “večitoj listi” Martina Navratilova, koja je 332 nedelje bila neprikosnovena, dok je apsolutni rekorder Stefi Graf sa 377 sedmica na vrhu.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Rafael Nadal

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zašto je ovaj Noletov rekord NAJUPEČATLJIVIJI od svih

Izvor: Blic, 11.Mar.2021, 10:15

Novak Đoković je u ponedeljak otvorio 311. nedelju na prvom mestu ATP liste, i time oborio rekord Rodžera Federera. U Otvorenoj eri tenisa, od 1968, niko duže nije „obavljao dužnost“ privremenog kralja. Federer je „broj jedan“ bio 310 sedmica, Pit Sampras 286, Ivan Lendl 270, Džimi Konors...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.