Izvor: RTS, 29.Avg.2020, 22:00

Savršena sezona je sada realnija opcija – može li Novak da je završi bez poraza?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je titulu na Sinsinati mastersu, čime je na najbolji način obeležio povratak takmičarskog tenisa posle šestomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa. Đoković je u finalu Sinsinatija, koji je zbog novonastale situacije ove godine prebačen u Njujork, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savladao Kanađanina Miloša Raonića sa 1:6, 6:3, 6:4.
Novak je preživeo napornu i turbulentnu nedelju u kojoj se, osim sa rivalima, borio i sa povredom vrata i stomačnim problemima, ali je dokazao da mu i dalje nema ravnog.

U polufinalu je savladao Roberta Bautistu Aguta posle preokreta i borbe od okruglo tri sata, da bi manje od 24 sata kasnije bio bolji i od Raonića, za svoj 35. pehar sa turnira iz serije 1.000.
Time se izjednačio sa dosadašnjim rekorderom Rafaelom Nadalom, ostvarivši 26. uzastopni trijumf, a 23. od početka sezone, pošto je prošlu završio sa tri trijumfa u Dejvis kupu.
Postao je prvi čovek koji je najmanje po dva puta osvoji sve masterse, ostvario je i drugi najbolji start sezone u istoriji "belog sporta", nakon onog čuvenog iz 2011. godine, ali i dokazao da je možda i sposoban da učini nešto što niko do sada nije – da zaokruži savršenu sezonu i završi je bez poraza.
Naravno, ova je mnogo drugačija nego prethodne, ali bi i u tom slučaju uspeh bio spektakularan.
Nije delovalo previše realno kada smo o mogućnosti da sezonu završi bez poraza pisali početkom marta, uprkos i njegovim polušaljivim rečima da mu je to jedan od ciljeva, ne sluteći da će nas snaći sve što jeste tokom proleća.
"Da, to mi je cilj. Šalim se... U stvari, ne šalim se", odgovorio je Novak Đoković neposredno posle titule na ATP turniru u Dubaiju na pitanje novinara da li mu je jedan od ciljeva da sezonu završi bez poraza.

Do sada je pehare dizao na ATP kupu, Australijan openu, Dubaiju i Sinsinati mastersu, a priliku da seriju produži imaće već od ponedeljka, kada startuje Ju-Es open.
Đoković će biti jedini član "velike trojke" na ovom grend slemu, pošto ga preskaču Rodžer Federer zbog povrede, odnosno Rafael Nadal koji ne želi previše da rizikuje. Žrebom je odlučeno da će mu najveći rivali do finala bili Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev, dok su Dominik Tim i Danil Medvedev u drugoj polovini kostura.
Prvi reket sveta je ujedno i prvi nosilac na Flešing Medouzu, kvota da će osvojiti treću titulu na Ju-Es openu je 1.85, a ukoliko u tome uspe, biće na dobrom putu da se zlatnim slovima upiše u knjige rekorda.
Plan je da na evropskom tlu nastupi na mastersu u Rimu, pre pokušaja da se drugi put domogne i Kupa musketara, pehara namenjenom pobedniku Rolan Garosa.
Posle toga ostaje mu još samo Završni turnir u Londonu, poslednje izdanje u tom gradu. Novak ga je do sada osvajao pet puta i opet će biti najveći favorit – nemoguća misija se sada ne čini baš tako nemogućom.
Nikola Đukić (NikolaDjukic43)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.