„Sanjajte veliko, ne dajte da vam ruše snove“: Pobednički Novakov govor u Australiji (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 29.Jan.2023, 14:54

„Sanjajte veliko, ne dajte da vam ruše snove“: Pobednički Novakov govor u Australiji (VIDEO)

Maestralni Novak Đoković pokazao je svetu svu svoju veličinu, osvajanjem neverovatne 10. titule na Australijan openu, kojom se na vrhu večne liste najboljih u istoriji izjednačio sa Rafaelom Nadalom sa 22. Grend slem titule.
Novak je fenomenalno odigrao turnir uprkos brojnim pritiscima i borbom sa povredom zadnje lože, a u finalu je bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa, kojeg je savladao u tri seta.
„Ti si najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << svih vremena“ Nakon kraja meča usledilo je emotivno slavlje sa njegovim timom, Nole se na kraju i rasplakao, a nakon poraza u borbi za trofej, Cicipas se poklonio Đokoviću, nazvavši ga najboljim svih vremena.
"He is the greatest that has ever held a tennis racquet."@steftsitsipas • @DjokerNole • #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/VDvVI9r8RP
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

– Novače, ne znam šta da kažem. Sve što si uradio govori za sebe. Ovo je neverovatno putovanje za tebe. Činiš mene boljim igračem. Imaš i porodicu uvek uz sebe, po tome smo slični, rekao je grčki teniser, pa dodao:
– Ti si najveći koji je ikada držao teniski reket u istoriji – oduševio je on prisutne, a prenosi Kurir.
„Sanjajte veliko, ne dajte da vam niko ruši snove“ Nakon njega se piblici obratio novi/stari kralj Melburna, koji se od ponedeljka vraća na prvo mesto ATP liste, koji je poručio rivalu u finalu da ga je izuzetno dirnuo svojim rečima.
– Prvo moram da kažem, dirnut sam rečima Cicipasa. Veliko hvala na tom poštovanju, ja to cenim. Mislim da smo na terenu neustrašivi rivali, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika.
Imao si neverovatan turnir, večeras nisi imao sreće u velikoj borbi. Ovo definitivno nije tvoje poslednje finale grend slema. Ti si jedan od najprofesionalnijih i najzanimljivih momaka na turu – rekao je u pobedničkom govoru Đoković, a prenosi Kurir.
Zatim je odlučio da kaže po koju reč o Grčkoj i Srbiji.
Dare to dream and dream big @DjokerNole • #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/J3TbdJo9JA
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

– Voleo bih da kažem nešto za Grčku i Srbiju. Mi smo dve male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju i previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo. Mislim da je poruka za bilo kog mladog tenisera i teniserku koji gleda ovo i sanja da bude gde Stefanos i ja danas – sanjajte veliko, ne dajte da vam niko ruši snove.
Što teže detinjstvo imate, postajete snažniji, Stefanos i ja smo dokaz toga –  nastavio je Novak.
Najveća pobeda u karijeri, obzirom na okolnosti Zatim se osvrnuo na putovanje koje je iskusio u protekle dve nedelje, a koje se na kraju pretvorilo u najlepšu bajku.
– Kakvo putovanje za mene i moju porodicu, ne znam odakle da počnem. Znam da me tolerišete ponekad, čak i moje najgore strane. Cenim ljubav i podršku koju dobijam – rekao je Đoković i na kratko prekinuo izlaganje.
– Zašto se smeješ Gorane?! Ne znam da li ćeš mi nekada oprostiti za ono što sam radio sve ove godine. Ovaj trofej je moj, koliko i vaš! – poručio je Nole.
"This trophy is yours as much as mine."@DjokerNole gives credit to his team.#AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/LAA7MlKrT3
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Uputio je i emotivne reči o povratku u Australiju.
– Vratio sam se ove godine… Hvala svima koji su učinili da se osetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto najbolji tenis u karijeri igram u Australiji ispred legendarnog Roda Lejvera. Trudim se da se uštinem, ovo je dugačko putovanje.
Samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet nedelja. Ovo je najveća moja pobeda, s obzirom na to kakve su okolnosti – završio je Novak obraćanje publici.
Izvor: Kurir
Novak je u Melburnu ispisao istoriju, a evo koliko je novca zaradio titulom u Australiji (FOTO)

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Zimonjić za RTS: Novak će do kraja karijere postaviti rekorde koje teško neko može oboriti

Izvor: RTS, 29.Jan.2023

Rezultati koje Đoković postiže sa 35 godina pokazuju samo njegov profesionalizam. Stvari koje prevazilazi i ostvaruje su neverovatne! Svaka mu čast, ali i njegovom timu i familiji, rekao je nekadašnji teniser Nenad Zimonjić gostujući u Dnevniku RTS-a. . Najbolji srpski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.