ŠTA BI BILO DA JE OVO NOVAK URADIO? Alkaraz bacio reket u besu, a usledili su samo aplauzi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 09:56

ŠTA BI BILO DA JE OVO NOVAK URADIO? Alkaraz bacio reket u besu, a usledili su samo aplauzi (VIDEO)

Uspeo je da pobedi iako je bio nadomak poraza.

Nepisano pravilo u današnjem tenisu je kada Novak Đoković baci reket to je katastrofa, a kada to neko drugi uradi (pre svega iz bogatijih zemalja) to je simpatičan izliv emocija. Ipak, čini se da to i motiviše Đokovića koji najbolje igra kada je publika protiv njega.

Tako je Karlos Alkaraz drugog seta meča sa Emilom Rusuvorijem u Madridu je bacio reket usled nervoze, zbog čega se pokajao kasnije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- U tom gemu sam imao 30:30 i propustio sam dve šanse. Bio je to mentalni zastoj u trenutku koji me je naterao da bacim reket. Ne podržavam takve stvari, ali danas je izašlo, zbog čega se kajem. Razgovarao sam o tome sa Huanom Karlosom Fererom i znam da takve stvari ne smeju da se dešavaju. Dobra stvar je što sam se oporavio, bio pozitivan. To me je nateralo da napredujem - rekao je Alkaras i dodao:

- Bio sam umoran. Komplikovan meč, bilo je momenata kada nisam znao šta da radim. Igrao sam duže razmene, ali i promašivao. Emilove greške su mi omogućile da uđemo u borbu.

Este también es Carlitos Alcaraz.

Alguien que tiene 19 años, se frustra y tira la raqueta.pic.twitter.com/RljDRg9QWa

— Set Tenis (@settenisok) April 28, 2023

Interesanto je da publika samo aplauzom ispratila ovo.

Na kraju je Španac slavio sa 2:6, 6:4, 6:2 i naredni rival na Mastersu u glavnom gradu Španije mu je Grigor Dimitrov iz Bugarske.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.