SEĆAM SE BOMBARDOVANJA, BOMBE SU PADALE NA SRBIJU! Novak je zbog njihovog zla postao bastion mentalne snage

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2023, 22:52

"SEĆAM SE BOMBARDOVANJA, BOMBE SU PADALE NA SRBIJU!" Novak je zbog njihovog zla postao bastion mentalne snage

Iz najtežih situacija, uvek izađe kao pobednik!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, fenomen je koji fascinira svaku osobu na ovom svetu, bilo da prati tenis ili ne. Istorijski uspeh koji je ostvario zaista oduzima dah i dok mu se većina zbog toga divi, postoje i oni koji se iznova pitaju, otkud toliko snage, upornosti i talenta u jednom čoveku koji dolazi iz Srbije.

Misteriju i odgovor na ovo pitanje, pokušala je da odgonetne čuvena rumunska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teniserka Sorana Kirstea, koja je (prema mišljenju dobrog dela fanova tenisa) gađala pravo u centar.

- Bolna iskustva iz detinjstva pomogla su mu da izgradi zapanjujuću mentalnu snagu. Umeti da u svoju korist okreneš to što veći deo publike podržava protivnika i da se na svakom meču motivišeš iz negativne energije je božanstveno. Mentalni nivo koji je dostigao je iznad svih očekivanja. Mislim da je zbog bombardovanja postao psihički jak i smatram da su sportisti iz Istočne Evrope mentalno jači od onih sa zapada - rekla je Kirstea na jednoj rumunskoj televiziji u emisiji "Pe drept kuvant".

Novak je u nekoliko navrata pričao o bombardovanju koje dobro pamti jer je imao 12 godina i detaljno opisao užase kroz koje je prošao.

- Godine 1999. Srbija bila bombardovana dva i po meseca bez prestanka, svake noći i svakog dana. Moja porodica i ja smo se za to vreme budili tokom noći zbog sirena, aviona koju su nas preletali. Bilo je poražavajuće i zastrašujuće. Najgora stvar koju sam ikada video. Na početku sam osetio ono što je i većina našeg naroda - želeo sam osvetu. Ko su oni da bombarduju nevine ljude? Šta se dešava? Imao sam 12 godina i sećam se da sam se na dan rođendana krio u skloništima. Pevali su mi rođendansku pesmu, a ja se jasno sećam slike aviona koji svugde ispuštaju bombe. Bilo je užasavajuće, ali sam se u isto vreme osećao kao da odrastam i u tome su mi dosta pomogli roditelji - zaključio je Nole jednom prilikom.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.