Retko viđeno – britanski mediji međusobno zaratili zbog Đokovića

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 22:16

Retko viđeno – britanski mediji međusobno zaratili zbog Đokovića

Osvajanje Rolan Garosa i rekordna 23. gren slem titula Novaka Đokovića pokrenulo je mnoštvo polemika čak i u tradicionalno kritičnim britanskim medijima.

Ranije tokom dana je "Gardijan" objavio sramotan tekst u kome se negira da je Novak Đoković GOAT, odnosno, najveći svih vremena.

Sramotni su bili argumenti koji su u tom tekstu izneti, i to do te mere, da je morao da se oglasi konkurentski "Telegraf".

Urednik sportske rubrike Oliver Braun je objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ta, ako je jedan Tom Brejdi rekao da je Srbin najveći, onda je to dovoljan pokazatelj.

"Đoković je kao i uvek bio darežljiv u pohvalama prema Nadalu i Federeru, za koje je objasnio da su ga terali da bude kvalitetniji i konstantniji. Zaista zapanjujuća je statistika da su za 20 godina ova trojica sportista osvojila 65 od 76 Grend slemova. Kako je Đoković sam na vrhu liste po broju Grend slemova treba ga gledati kao najboljeg svih vremena. Ne govore to samo sirovi brojevi već i različitost koju je morao da savlada. Na tri od poslednjih 11 slemova je bio diskvalifikovan, deportovan ili mu je bilo zabranjeno da igra zbog politike o nevakcinisanim strancima“, piše u tekstu.

U tekstu se navodi tortura koju je Novak Đoković prošao u Australiji od strane tadašnjeg premijera Skota Morisona, a koji je nakon toga izgubio svoju fotelju, dok je Đoković godinu dana kasnije osvojio isti taj Australijan open.

"Tamo gde bi se mnogi teško nosili sa krstom koji treba da nose, Novak svaku kontroverzu koristi kao motivaciju da se bori još žešće. Imao je kontroverzu kada se njegov otac deklarisao kao za Putina, a on je u Australiji dobio Rubljova u tri seta. Bio je izviždan zato što je u Parizu tvrdio da je Kosovo i dalje deo Srbije, ali je dobio svakog igrača uključujući i Alkarasa“.

"U šest taj-brejkova na Rolan Garosu nije imao ni jednu neiznuđenu grešku. Taj nivo psihološkog štita sa kojim niko ne može da živi“.

Braunov tekst direktan je odgovor "Gardijanu", iako ni njegov "Telegraf" nije često bio naklonjen Đokoviću. Naprotiv, bilo je više kritika, ali sada, jednostavno, za to više nema argumenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.