Prve reči Đokovića bile su jaka poruka deci širom sveta!

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 18:59

Prve reči Đokovića bile su jaka poruka deci širom sveta!

Novak Đoković osvojio je svoj 23. gren slem u karijeri, pobedom na ovogodišnjem Rolan Garosu.

U finalu je bio bolji od Kaspera Ruda u tri seta i tako došao do svog trećeg "Kupa musketara u Bulonjskoj šumi.

Posle meča je bio prepun emocija.

"Hvala svima za ovu atmosferu, posebnu atmosferu, neverovatan trenutak u mojoj karijeri. Baš baš poseban, jedan od najvećih trenutaka u mojoj karijeri zbog 23. gren slem titule", rekao je najpre Novak. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Možda je koincidencija da sam 23. titulu osvojio baš ovde u Parizu, jer je ovaj turnir bio uvek najteži za mene. Zato sam sada ovoliko emotivan. Mnogo se stvari dešavalo van terena. Počastvovan sam što sam ovde pred vama, hvala vam na energiji tokom celog turnira".

"Još nisam našao dobro profesora francuskog", našalio se Đoković i potom prešao na engleski jezik i nahvalio Ruda.

"Ti si među najcenjenijim igračima na turu, svi te cene i svaka ti čast. U današnjem svetu to jako znači, kada neko ima ljudske, prave vrednosti. Tvoj tim i porodica su super prema mom timu i svi zbog toga zaslužujete veliki aplauz. Žao mi je zbog tvog rezultata danas. Želim ti da pobeđuješ uvek, osim protiv mene. Ako ja izgubim ranije na nekom GS, želim ti da posle osvojiš titulu", rekao je Đoković

Zatim se obratio i svom boksu.

"Vi znate kroz šta smo sve prošli. Hvala vam za strpljenje i toleranciju. Znajući šta sam ja vama radio, kako sam vas mučio, cenim što ste moja podrška", rekao je Đoković, obraćajući se opet Goranu Ivaniševiću, baš kao i u Melburnu posle osvojenog Australijan opena.

"Moja deca su ovde i uvek se trudim da im pošaljem neke poruke iz kojih mogu da nauče. Nešto bih voleo da nauče, a sudeći po njihovim osmesima, to jeste slučaj".

"Imao sam sedam godina kada sam počeo da igram tenis i maštao da osvojim Vimbldon. Sada sam ovde, sa 23. gren slema, mnogo više nego čemu sam se nadao. Uvek sam se trudio da vizualizujem stvari i da ih osmislim unapred. Poruka za decu odavde je: Zaboravi šta se dogodilo, misli na budućnost. Uzmi stvari u svoje ruke, veruj i stvori je!", rekao je Đoković i izazvao ovacije na "Šatrijeu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prve reči Đokovića jaka poruka deci širom sveta: Verujte u sebe, ja sam ostvario san!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2023

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je posle osvajanja Rolan Garosa i rekordnog 23. grend slem pehara u karijeri poručio mladima da veruju u sebe jer je on ostvario san koji je imao kad je imao sedam godina i sad uživa u njemu.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.