Pričali su da će Alkaras dominirati protiv Đokovića – rekao sam im: Polako

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 09:20

"Pričali su da će Alkaras dominirati protiv Đokovića – rekao sam im: 'Polako'"

Boris Beker je analizirao susret Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa u polufinalu Rolan Garosa.

Srpski teniser je slavio posle četiri seta, a posao mu je bio olakšan nakon povrede Španca.

Alkaras je početkom trećeg perioda osetio grčeve, koji su ga koštali u duelu sa Novakom.

"Bio je to skoro egzibicioni meč. Prva dva seta su bila najbolja na turniru, ostalo je da se odigra još dva, tri, a Karlos je to potcenio. U tom meču su do izražaja došle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegove godine. Ponašao se u skladu sa svojim godinama, što je simpatično. Ali to je bio razlog iscrpljivanja i onda je dobio grčeve. Ne mislim da je to bio fizički problem, više psihički, duhovni. Jednostavno nije mogao da se nosi sa pritiskom koji je Novak napravio", rekao je Beker.

Alkaras je bio favorit u duelu sa Đokovićem, a sa takvom situacijom Novak se nije dugo susreo.

"Postajem veliki fan Karlosa Alkarasa. Tenis je u dobrim rukama sa njim na čelu. Dosta se smeje, igra novi tenis, simpatičan je mladi Španac, ima dobre manire, dobar je stvarno. Nadam se da će mu se još dvojica, trojica približiti, jer su nam takvi igrači potrebni. Đoković je bio malo potcenjen, svi moji prijatelji su govorili: ‘Da, Alkaras, dominiraće protiv 36-godišnjaka’. Rekao sam im: ‘Polako’", istakao je Boris i dodao:

"Pre svega, 36-godišnjak je 22 puta osvojio Grend slem, tačno zna šta radi. Bio je u ovoj situaciji 16, 17, 18 puta i razmisliće kako da odigra i bori se protiv 20-godišnjeg izazivača. Đoković je to i uradio: igrao je u visokom tempu, prešao je preko strašnog forhenda Alkarasa, igrao mnogo brže, intenzivnije".

Novak je taktički unišio Karlosa, koji nije bio u stanju da odigra kako treba drugi deo meča.

"Napravio je ogroman pritisak na svog protivnika, a to je bilo previše za Karlosa. Nikada nije doživeo takvu situaciju ni sa jednim drugim igračem, ni na jednom turniru. Govorimo o Đokoviću, najuspešnijem. Novak ima toliko talenata, tog dana ih je pokazao i više od toga, a Karlos je trčao previše. Kada se igra na tri dobijena seta, moraš da upravljaš svojom snagom. Kada je 40:0, pusti loptu. On to nije uradio", kazao je Beker.

Đoković je u ponedeljak smenio na vrhu ATP liste upravo Alkarasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.