Poznato kako Đoković može da skine Alkarasa sa vrha

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 18:04

Poznato kako Đoković može da "skine" Alkarasa sa vrha

Titula na Rolan Garosu Novaku Đokoviću garantovala bi povratak na mesto broj jedan.

Srpski teniser je na čelu ATP karavana proveo 387 sedmica, da bi ovog ponedeljka na to mesto došao Karlos Alkaras.

Njih dvojica mogla bi da se sastanu u polufinalu pariskog Grend slema, a trofej bi obojici garantovao No. 1 i posle turnira.

Đoković bi na vrh mogao da dođe i pod uslovom da uđe u finale, a da Alkaras ispadne pre četvrtfinala, a Danil Medvedev pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finala.

Što se tiče Alkarasa, on će ostati broj jedan pod uslovom da osvoji titulu. Takođe, poziciju bi mogao da zadrži i ako uđe u finale i u njemu ne izgubi od Medvedeva.

Alkarasu prvo mesto garantuje i polufinale, pod uslovom da Medvedev ne stigne do meča za trofej, a Đoković ne osvoji titulu. Bilo bi mu dovoljno i četvrtfinale, ali u tom slučaju bi Medvedev morao da ispadne pre polufinala, a Đoković ne bi smeo da osvoji titulu.

Postoji više kalkulacija i kako Medvedev može do prvog mesta, a najsigurnija mu je – titula.

Finale bi mu bilo dovoljno, pod uslovom da mu tamo protivnik ne bude Đoković ili Alkaras.

Biće mu dovoljno i polufinale, ali Alkaras mora da ispadne pre polufinala, a Đoković ne osvoji turnir. Medvedev i sa četvrtfinalem može da dođe do prvog mesta, međutim, Alkaras bi morao da izgubi u prva dva kola, a Đoković pre finala.

Stefanos Cicipas će biti broj jedan prvi put u karijeri ako osvoji titulu i ako Alkaras ispadne pre osmine finala, a Medvedev pre polufinala.

Rolan Garos kreće 28. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.