Poštujem Novakov izbor, ali nadam se da će se predomisliti

Izvor: B92, 18.Feb.2022, 15:52

"Poštujem Novakov izbor, ali nadam se da će se predomisliti"

Ons Žabur, deseta igračica sveta, osvrnula se na odluku Novaka Đokovića da se ne vakciniše.

Novaka uskoro čeka turnir u Dubaiju, gde će moći da igra nevakcinisan, ali prave prepreke idu od marta kada je na redu mini američka turneja.

Žabur je slušala Novakove izjave za BBC i izrazila je očekivanja da će se predomisliti u vezi vakcinacije.

"Poštujem njegove odluke, to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je njegov lični izbor i njegovo ljudsko pravo. Ipak, rekao je da će biti otvoren i nadam se da će promeniti mišljenje i nastaviti da obara rekorde. Želim da se vrati i da igra. Veliki je igrač i inspiracija za mnoge", izjavila je.

Ona nije imala dilemu kako da postupi tokom pandemije.

"Kao i mnogi drugi, ja sam naravno primila vakcinu. Istraživala sam, konsultovala se sa svojim doktorima. Sada mogu da putujem i da zaštitim ljude oko sebe. Teška su vremena i ne želim nikoga da osuđujem. Šta god Novak misli da je ispravno, ispravno je – na kraju krajeva, njegovo telo je u pitanju. Mislim da ne treba da se delimo u ovim komplikovanim vremenima, treba uvek da imamo na umu da smo svi ljudi".

Poznato je da Đoković posebno vodi računa os vom režimu dijete i nutricionizmu.

"On ima dijetu kojom se vodi i do njega je šta želi da unese u svoje telo. Lično, poštujem to što radi. Ako radi nešto, radi to do kraja. Zna da mu je zdravlje važnije. Nisam iznenađena, pošto smo već videli koliko je daleko otišao na Australijan openu", zaključila je teniserka iz Tunisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.