Pit Sampras: Novak Đoković je veoma SLIČAN MENI

Izvor: Mondo, 22.Avg.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pit Sampras: Novak Đoković je veoma SLIČAN MENI

Veliki "Pistolero Pit" mnogima je bio uzor, a on je među novim teniskim vladarima izabrao jednog u kojem po mnogo čemu "vidi sebe"

Pit Sampras bio je, i još uvek je, uzor mnogim teniserima.

Igrač, koji je dugo bio rekorder sa 14 grend slemova, plenio je ne samo na terenu, već i van njega.

Među onima koji su se uvek divili Samprasu je i najbolji teniser sveta, Novak Đoković. Nikada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << skrivao da je on bio teniser na kojeg se ugledao kada je bio mlađi.

NOLE vs. RAFA

Pit Sampras je napravio poređenje između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. "Za Rafu nema kompromisa. On daje sve samo da bi pobedio. Novak sa druge strane ima dobar karakter i mentalno je neverovatno jak", naveo je Pit Sampras.

Sampras je otkrio da i on Đoković imaju mnogo sličnosti.

"Kada pogledam trenutnu generaciju - Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Marej, Novak Đoković - rekao bih da mi je Nole najsličniji. On je poput mene, vrlo srećna osoba", izjavio je Sampras.

Amerikanac je konkretno naveo šta je to njemu i Đokoviću zajedničko.

"Mnogo uživamo na terenu. Verovatno zbog toga što obojica dolazimo iz zemalja u kojima ranije nije bilo teniskih idola. Takođe, obojica smo morali veoma naporno da radimo, verovatno mnogo teže od ostalih, kako bismo došli do vrha", naveo je Sampras, koji sa 286 nedelja provedenih na vrhu i dalje zauzima drugo mesto na večnoj liste igrača na prvom mestu ATP liste, iza Federera koji je rekorder sa 310 sedmica.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.