Panata tražio od Sinera da uradi ono za šta je kritikovao Novaka

Izvor: B92, 20.Nov.2023, 23:19

Panata tražio od Sinera da uradi ono za šta je kritikovao Novaka

Adrijano Panata, bivši italijanski teniser, nikako ne može da se pomiri sa uspesima Novaka Đokovića.

Nemali broj puta je Panata iznosio svoje blago rečeno nesimpatije prema srpskom teniseru.

Pre nekoliko dana, u meču u grupnoj fazi protiv Sinera, komentarišući meč uživo na državnoj televiziji RAI, Panata je kritikovao Novaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Da li ste ikada videli Federera ili Nadala da se ponaša kao što je Đoković večeras? Mogao sam da se kladim da će tražiti pauzu samo da bi slomio njegov ritam, uvek to radi. Prvo ide u toalet, posle je tu fizioterapeut. Pokušava sve. Ne dopada mi se njegovo ponašanje uopšte", rekao je tada Panata.

Tokom prenosa finala, Panata, koji je osvojio Rolan Garos 1976. godine, savetovao je da Siner uradi isto ono za šta je optuživao Novaka samo nekoliko dana ranije.

"Na Sinerovom mestu, ako Đoković dobije ovaj gem, otišao bih da p...m, da vidim da li će mu to poremetiti ritam!", rekao je Panata.

Komentator RAI Fijoketi mu je na to odgovorio.

"Janik je isuviše korektan igrač da uradi tako nešto".

Panata je na kraju morao da prihvati poraz Sinera, ali tvrdoglavo odbija da podvuče crtu ispod svega.

"Prvi set, Novak je dominirao, čak i na početku drugog. Posle meča, šta reći, 6:3 nije fer, Siner je mogao da se vrati, ali je napravio previše grešaka u tih nekoliko prilika koje je imao. Danas nije bio koncentrisan kao ranijih dana. Đoković je ovaj turnir osvajao sedam puta, to je mnogo. Ali ne zavšrava se priča ovde", aludirao je na moguće finale Dejvis kupa između Srbije i Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.