PLANETA BRUJI O SRBIMA: Jokić i Đoković oduševili svet, španska Marka piše hvalospeve o našoj zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 11:09

PLANETA BRUJI O SRBIMA: Jokić i Đoković oduševili svet, španska Marka piše hvalospeve o našoj zemlji

Nenadmašivi na teritoriji kugle zemaljske.

Čitava Srbija ponosna je na svoje najbolje sportiste, tenisera Novaka Đokovića i košarkaša Nikolu Jokića, međutim oni su svojim rezultatima privukli pažnju čitavog sveta, i dospeli na naslovnice brojnih uticajnih medija.

Španski list Marka objavio je afirmativni tekst na račun naše zemlje nakon što je Srbija u intervalu od samo dva dana dobila dve velike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << titule u sportu.

Novak Đoković je u nedelju ovojio svoj 23 Gren slem trofej u karijeri, da bi potom u utorak ujutro Nikola Jokić sa Denverom uzeo šampionski NBA prsten.

Marka podseća da su i Jokić i Đoković rođeni u bivšoj Jugoslaviji, Novak u SFRJ, a Nikola osam godina kasnije u SRJ.

- Obojica su rođeni u zemlji koja se raspala usled političkih nemira, ali dve velike zvezde sa Balkana uspele su da dostignu najviši nivo u svojim sportovima. Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom, bez obzira što ima populaciju manju od sedam miliona. Mali broj zemalja na svetu ima privilegiju da ima ovako velike sportiste -  navodi se u tekstu čuvene španske Marke.

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Katarina Lazović
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Marka: Srbija je zbog Jokića i Đokovića postala broj jedan u svetu sporta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2023

Teniser Novak Đoković i košarkaš Denvera Nikola Jokić napravili su za samo dva dana od Srbije najjaču sportsku naciju na svetu, prenosi španski sportski list Marka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.