PAD NA ATP LISTI: Novak više nije prvi, nije ni drugi, baš loše vesti pred Rolan Garos (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 08:18

PAD NA ATP LISTI: Novak više nije prvi, nije ni drugi, baš loše vesti pred Rolan Garos (FOTO)

Karlos Alkaraz povećao prednost.

Novak Đoković više nije prvi teniser sveta, a posle mastersa u Rimu pao je na treću poziciju na ATP listi.

Nakon što je Karlos Alkaza osvojio masters u Madridu, na kom Novak Đoković nije igrao, bilo je jasno da će Srbin izgubiti prvo mesto, ali je nakon Rima, pao na treću poziciju, što nisu dobre vesti pred Rolan Garos, jer će biti treći nosilac.

Novaku ni odbrana titule nije mogla da pomogne da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostane na tronu, jer je eliminisan u četvrtfinalu Rima, koji je osvojio Danilo Medvedev, tako da mu je oteo i drugu poziciju. Novak je izgubio 820 bodova jer nije odbranio trofej u italijanskoj prestonici.

ATP lista uoči Rolan Garosa. pic.twitter.com/2jZmX0vI9I

— kojic_sportski (@KSportski) May 22, 2023

Karlos Alkaraz na prvom mestu ima 6,815 bodova, drugi je Danil Medvedev sa 6,330, dok je na trećem mestu Novak Đoković, ima 5,955 bodova.

Slede Kasper Rud (4,915), Stefanos Cicipas (4,775),Holger Rune (4,375), Andrej Rubljov (4,270),osmi na svetu je Janik Siner (3,435), na devetom mestu je Tejlor Fric (3,390), dok je u TOP 10 i Feliks Ože Alijasim (3,065). Rafael Nadal je ove nedelje na 15. mestu sa 2,445 bodova. Otkazao je učešće na Rolan Garosu i narednih nekoliko meseci neće igrati, pa mu sledi strmoglav pad na ATP listi posle grend slema u Parizu.

Od srpskih igrača Miomir Kecmanović je ove nedelje 36. teniser sveta (1,055 bodova),  dok pet pozicija lošiji plasman nego na prethodnoj ATP listi ima Dušan Lajović, koji je na 51. mestu (899). Na 57. poziciji je Laslo Đere (845), a Filip Krajinović je 92. teniser sveta (661), što je 18 pozicija lošiji plasman nego pre početka mastersa u Rimu.

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAD ĐOKOVIĆA PRED ROLAND GAROS: Ovo može da zakoplikuje situaciju!

Izvor: HotSport.rs, 22.Maj.2023

Mesto niže na listi. Novak Đoković je nakon nešto ranije eliminacije sa Mastersa u RImu pao poziciju ispod, pa je tako šampionu tog turnira, Danilu Medvedevu, dozvolio da ga prestigne na ATP listi, pa je srpski as tako na trećoj poziciji. Prvi je i dalje Karlos Alaraz, ruski teniser je drugi, dok...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.