Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 11:56

Ovo zverski boli

Krah zlatnih nada Novaka Đokovića u Tokiju

Horor! Krah kakav niko nije očekivao, pogotovo posle seta i po savršene igre. Novak Đoković je pao. Ostao je bez šanse da osvoji zlatnu medalju, bez prilike da dođe do Zlatnog slema.

Aleksander Zverev je srušio najboljeg tenisera sveta i imaće veliku priliku da se okiti najsjajnijih odličjem u Tokiju. Strašan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poklon dobio je Nemac, koji ni sam nije verovao sredinom drugog seta da je preokret moguć, ali kada se Đoković potpuno ugasio na terenu, on je to i te kako umeo da iskoristi – 1:6, 6:3, 6:1.

Novaku ostaje borba za bronzu protiv Pabla Karenja Buste u nedelju, ali teško da će ga, ako je i osvoji, medalja te boje zadovoljiti, jer je već osvojio 2008. u Pekingu, a u Japan je došao po zlato.

Kao što je mnoge njegove pobede teško objasniti, kada se fantastično izvlačio iz naizgled izgubljenih pozicija, teško je objasniti i šta se danas dogodilo Đokoviću. Umor može da bude jedna stavka, ali teško da je jedina, jer Novak nije postepeno padao u igri, već se samo odjednom ugasio. I to u momentu kada je imao naizgled dobijen meč u rukama.

Posle furiozno dobijenog prvog seta sa 6:1, kada je Nemac izgledao potpuno nemoćno, bez ikakvog oružja u rukama kako da naudi Đokovićevoj igri, Novak je u drugom setu napravio brejk, poveo 3:2 i tu je bio kraj. Ali – njegov kraj. Od tog momenta najbolji teniser sveta je izgubio osam gemova zaredom!

Delovao je Novak potpuno prazno, fizički i mentalno isceđeno, bukvalno kao da ga je na dugme neko ugasio. Sve je stalo. Nije pomogla na desetominutna pauza između drugog i trećeg seta, ni krici nervoze ka ostatku našeg tima na tribinama od kojih je tražio jaču podršku. Ništa. Sve ono što mu je uspevalo na prethodnim turnirima, da ga probudi, da ga prene, ovoh puta je potpuno zakazalo.

A, na drugoj strani je Zverev igrao kao u transu. Kako to obično biva, pustio je ruku, igrao sve bolje, sve jače, pogađao sve što je mogao i to mu je bilo dovoljno da potpuno indisponiranog Novaka dobija, da povede sa 4:0 u trećem setu i dođe na dohvat trijumfa. Tek tada je Đoković dobio prvi gem. Bilo je prekasno.

Poslednji trzaj je bio u narednom gemu, na 30:30 izveo je Novak loš pokušaj loba, a Zverev je nakon toga spakovao gem u džep i onda lagano odšetao u finale.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.