Ogroman pad Alkarasa – Đoković može do velike prednosti

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 09:38

Ogroman pad Alkarasa – Đoković može do velike prednosti

Novak Đoković i Danil Medvedev će u nedelju od 22.00 igrati u finalu US opena, a to znači i značajne promene u svetskom teniskom vrhu.

Naime, Španac Karlos Alkaras neće odbraniti titulu, pošto je u polufinalu izgubio od Danila Medvedeva, pa će ostati bez 1.280 bodova i od ponedeljka će biti na drugom mestu ATP liste.

Prvi će biti srpski teniser, koji prošle godine nije igrao i samim ulaskom u finale obezbedio je novih 1.200 bodova, a eventualnom pobedom bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došao do maksimalnih 2.000.

To znači da Đoković već sada ima 2.460 bodova više od Alkarasa, a osvojenom 24. grend slem titulom u karijeri bi imao čak 3.260 bodova više od mladog Španca.

Medvedev će ostati treći na svetu, ali će i on imati za šta da se bori u tom finalu, u kom je već jednom savladao Novaka Đokovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.