OVO SE MOGLO OČEKIVATI: Vimbldon ODBIO molbu Novaka Đokovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 11:18

OVO SE MOGLO OČEKIVATI: Vimbldon ODBIO molbu Novaka Đokovića

Velika lova je u igri.

Organizatori Vimbldona odbili su zahtev srpskog tenisera Novaka Đokovića i Britanca Endija Marija, koji su tražili da mečevi na Centralnom terenu Otvorenog prvenstva Engleske počinju ranije kako bi svi dueli na ovom terenu mogli da se završe do 23 sata po lokalnom vremenu, prenosi Dejli mejl.

Duel osmine finala ovogodišnjeg Vimbldona između Đokovića i Poljaka Huberta Hurkača je prekinut posle drugog seta zbog pravila koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nalažu da mečevi na Otvorenom prvenstvu Engleske mečevi ne smeju da se igraju posle 23 sata. Britanski mediji podsećaju da je želja organizatora da se zaštiti lokalno stanovništvo, koje ne želi gužvu i buku zbog teniskih mečeva.

Takođe, vlasti u Londonu žele da svi navijači i učesnici bezbedno napuste objekte na Vimbldonu. Đoković i Mari su predložili organizatorima da mečevi na turniru na Centralnom terenu, kao i Terenu broj jedan počnu ranije (od 12 sati) da bi se u budućnosti izbegle slične situacije. Mečevi na ova dva terena počinju u 13.30 časova po lokalnom vremenu.

Dejli mejl ističe da su organizatori odbili Vimbldona ovaj zahtev zbog višemilionskih ugovora sa medijskim kućama, jer bi promena termina uticala na zaradu od prava na TV prenose.

Organizatori Vimbldona dobijaju oko 70 miliona evra od Bi-Bi-Sija (BBC) po turniru.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.