Izvor: RTS, 15.Jul.2020, 19:02

Novakova poseta BiH – od Sarajeva preko Jahorine, Bjelašnice i Trebevića do Visokog i piramida

Gde je Novak Đoković, tu je i medijska pažnja, čak i onda kada je unapred rečeno da izjava za medije neće biti i da je poseta privatna. A baš tako je najavljen njegov trodnevni boravak u Bosni i Hercegovini.
Najbolji svetski teniser je privatnim čarter-letom stigao zajedno sa roditeljima u Sarajevo. Posetio je Jahorinu, Trebević, Bjelašnicu... Ipak, najviše pažnje izazvao je njegov boravak u Visokom, gde je njegov domaćin i vodić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Semir Osmanagić, osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca". Kako je Osmanagić izjavio za Oko magazin, on i Novak imaju iste poglede na svet.

"Novak Đoković je jedno izuzetno biće, najuspešniji sportista, sportska gromada i više od toga... On je humanitarac, pomaže mlade ljude iz Srbije, i pomaže i u drugim slavenskim zemljama, pa i Haiti posle poplave i Australiju i sad Bergamo... Sandžak... on je čovek velike duše. A pored toga što Novak ceni tradiciju i kulturu svoje nacije, on poštuje i druge, istražuje kako prići duši i duhovnost kroz meditaciju i on smatra ovu mrežu tunela i sve ovo kao energetski potentno mesto", navodi Osmanagić.
Novak nije davao izjave za medije, ali su se na društvenim mrežama pojavile fotografije. Jedina izjava Novaka Đokovića – data je za Jutjub kanal koji vodi Osmanagić, a koji promoviše projekat piramida u Visokom.
Novak tu kaže kako je sličnu energiju osetio samo na planini Rtanj u Srbiji i kako je poseta piramidama u Visokom – jedinstveno iskustvo.
O piramidama u Bosni govori se već neko vreme, ali to je još jedna od tema koje se u medijima opisuju kao kontroverzne. Dok postoje tvrdnje da to nije autentično arheološko nalazište i da su formacije delo glečera, Osmanagić neumorno istrajava u promociji lokaliteta i to ne samo kao arheološkog nalazišta. Sada je dobio i vetar u leđa.
"Naravno, izvanredna je promocija kad vam dođe takav jedan divan čovek koji je u svetu popularan i koji može da razume šta imamo ovde, on je jedna probuđena duša", kaže Osmanagić.
Tokom završnog dana posete BiH, Novak Đoković se susreo i sa srpskim članom Predsedništva Miloradom Dodikom. Sastanak upriličen na Jahorini, planini na kojoj već postoji ski-staza "Novak", a na kojoj će dobiti i plac. Odluka je ranije planirana, a juče potvrđena, jednoglasno, u Skupštini Opštine Pale.
Prema rečima načelnika Opštine Pale Boška Jugovića, taj plac će biti pored polazne stanice gondole i neposredno pored ski-staze koja nosi Novakovo ime. Za sada se samo čeka da notari obave svoj posao, kako bi Novaku ugovor o poklonu konačno bio i uručen.
Ako se po Novaku zove ski-staza, a sada je dobio i plac na Jahorini kao poklon, da li može da očekuje neki sličan poklon i u Visokom?
Osmanagić, kaže, ne daje ništa materijalno, ali nudi "sklonište od stresnih situacija".
Kada je, krajem prošle godine, ski-staza na Jahorini nazvana po Novaku Đokoviću, uprava Olimpijskog centra je saopštila da je to velika čast i da bi mnogi u svetu to želeli i još više bili spremni da plate, a da je Jahorina tu privilegiju dobila besplatno.
Sada se područje koje može da se promoviše u svetu uz ime Novaka Đokovića proširuje: olimpijski planinski ili pak vrhovi piramida – tek najbolji svetski teniser jedna je od retkih osoba kojoj se raduju i u RS i u Federaciji BiH.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U čemu je tajna bosanskih piramida koje je Novak Đoković opisao kao raj na zemlji? (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 16.Jul.2020, 00:11

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, prethodnih dana nalazi se u poseti Bosni i Hercegovini.. Srpski teniser posetio je „Arheološki park: Bosanska piramida sunca“ koji se nalazi u blizini mesta Visoko, na brdu Visočica, a ugostio ga je prvi čovek ovog kompleksa dr Semir Osmanagić.. Đoković...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.