Novakov stric konzul u Monte Karlu?

Izvor: Mondo, 18.Apr.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakov stric konzul u Monte Karlu?

List "Alo" saznaje da je stric Novaka Đokovića, Goran, imenovan za konzula Srbije u Monte Karlu.

Odluka o otvaranju konzulata u Kneževini Monako, sa počasnim konzulom na čelu, sa sedištem u Monte Karlu, doneta je pre nepune dve nedelje, na sednici Vlade 6. aprila, piše "Alo".

List je citirao neimenovani izvor iz Ministarstva spoljnih poslova koji je naveo da je Goran Đoković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji je i predsednik Teniskog saveza Srbije, najbolji izbor za tu funkciju, s obzirom na uticaj koji njegov nećak Novak ima u Monte Karlu, gde živi.

"Nije nepoznata praksa da se na mesto konzula postavljaju 'poznate ličnosti', pa je tako pre četiri godine na mesto generalnog konzula u Trstu postavljen naš proslavljeni košarkaš Dragan Kićanović, što se pokazalo kao dobra odluka. A teško da ćete za mesto konzula u Monte Karlu pronaći bolju ličnost od Gorana Đokovića, pogotovo kada se uzme u obzir da je Novak jedan od najpoznatijih ličnosti u kneževini i lični prijatelj princa Alberta od Monaka, tako da je u najboljem interesu naše zemlje i širenja njenog poslovnog i političkog uticaja da ih u tom izuzetno bogatom delu Evrope zastupa neko kome su praktično vrata i od kneževske porodice uvek otvorena", naveo je taj izvor.

Počasnog konzula uglavnom imenuju zemlje koje ne mogu sebi da priušte trošak karijernog diplomate, već tu funkciju poveravaju nekom lokalnom građaninu, koji već ima određene poslovne odnose ili živi u toj državi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.