UŽIVO: Đoković - Zverev 1:4 (1:1)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 07:13

UŽIVO: Đoković - Zverev 1:4 (1:1)

Novak Đoković igra protiv Nemca Aleksandra Zvereva meč polufinala turnira u Tokiju. Trenutni rezultat u trećem setu 4:1 za Nemca. Srbin je osvojio prvi set sa 6:1, a Nemac drugi 6:3.

Kao što je bilo očekivano, Novak Đoković došao je do borbi za medalje na Olimpijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igrama u Tokiju.

Najbolji svetski teniser još nije izgubio set na olimpijskom turniru, a u četvrtfinalu je prosto pregazio Keija Nišikorija.

Novak je treći put u olimpijskom polufinalu, a prethodna dva puta u njima je poražen (2008. godine od Nadala, četiri godine kasnije od Marija).

Na putu do ostvarenja sna ima još dve stepenice, a prva je Nemac Aleksander Zverev, koji mu je protivnik u polufinalu.

Dva igrača odigrala su osam međusobnih mečeva, a Đoković je ostvario šest pobeda i dva poraza. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu ovogodišnjeg Australijen opena, a Novak je slavio rezultatom 3:1.

Đoković kaže da mu je Zverev najozbiljniji protivnik na putu do zlata, a meč se igra na Centralnom terenu "Arijake tenis centra" oko 9.30.

Đokovića odmah zatim očekuje i duel u misk dublu sa Ninom Stojanović, a protivnici u polufinalu turnira su Rusi Aslan Karacev i Elena Vesnina.

Hačanov dominantno do finala OI

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u finale Olimpijskih igara u Tokiju pobedom nad Pablom Karenjom Bustom u dva seta. Meč je trajao samo 80 minuta, a Hačanov ga je dobio sa 6:3, 6:3.

U finalu će u subotu igrati protiv pobednika duela između Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva koji uskoro počinje.

Hačanov je dominirao protiv Španca, bio mnogo agresivniji i manje je grešio, što je uvek uslov za pobedu. Rus je odservirao čak 10 as udaraca, a imao je procenat od 92 odsto osvojenih poena kada ubaci početni udarac.

Na kraju je iskoristio prvu meč-loptu koja mu se ukazala i obezbedio medalju sebi i Ruskom olimpijskom komitetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.