Novak se ne povlači, samo neće da bude mašina

Izvor: B92, 01.Okt.2016, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novak se ne povlači, samo neće da bude mašina"

Izjava Novaka Đokovića da mu prvo mesto na ATP listi više nije prioritet odjeknula je svetom, a novinari počinju da seciraju svaku njegovu reč iz Beograda.

Portal Tennisnow.com piše da Novak obično stiže na naslovnice tako što "pobeđuje u mečevima, mečevima i još mečeva", a da je to dovelo do emotivne iscrpljenosti.

"Njegov intenzivni, neumorni pohod na pobede, titule i rekorde ima cenu i on se umara, ali ne u fizičkom smislu", piše Kris Odo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako ocenjuje novinar portala, kriza je prejaka reč i možda je prikladnije reći da Novak prolazi kroz "emotivnu dilemu".

"Interesantno je to što Đoković, poznat kao igrač sa mnogo duše, kao neko ko duboko promišlja, u ovom trenutku razmišlja o svom odnosu prema karijeri. Logično, mediji su se fokusirali na to što je rekao da ne želi da igra tenis zbog titula i prvog mesta, ali jasno je da to ne znači da je izgubio volju da se nadmeće i pobeđuje. Zvuči kao da želi malo više balansa u životu", navodi Odo.

Đokovića često prati glas da funkcioniše kao mašina, da je neverovatno posvećen svakom segmentu teniskog života.

"Novak želi da ne bude mašina, već da bude čovek. Možda bi ovo moglo da se vidi kao najava da će biti manje posvećen, ali meni se čini da ovo zvuči kao reči sportiste koji želi da se ponovo posveti velikim stvarima, ali na svoj način", navodi Odo.

Novinar ističe da se Đokoviću mnogo toga dogodilo u prethodnih nekoliko godina, ističući njegovu ulogu oca i supruga.

"Osvežavajuće je čuti da je Đoković toliko svestan sebe i okolnosti da može da razume potrebu za promenom, evolucijom i da je prihvati. Kao mlad igrač uvek je bio vatren, ali i slobodnog duha. Bio je drag, spreman na igru i šalu. Možda je negde usput shvatio da je izgubio tu nevinost", navodi se u tekstu.

Na kraju, Odo kaže da je Đoković "znatiželjan čovek" i neko ko želi da otkrije šta je to što nedostaje od osvajanja Rolan Garosa.

"On nije neko kose povlači i govori da su najbolji dani iza njega. Ako ništa drugo, Novak traži odgovore kako da produži svoju magičnu vožnju. Možda ne želi da govori o broju jedan, ali to ne znači da on 'ne umire' za pobedama kao ranije, on samo želi da se još malo zabavlja i da se oseti još malo slobodnim dok radi svoj posao", navodi Odo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.