Novak se moli posle svakog treninga, a evo kome je molitva upućena

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak se moli posle svakog treninga, a evo kome je molitva upućena

Mnogi sportisti imaju rituale od kojih nikada ne odstupaju. Oni se uglavnom izvode pred početak meča, a Novak Đoković je nedavno uveo ritual posle treninga.

On se sa svim članovima svoga tima zagrli i izgovara molitvu.

- To je molitva koja ide ka bogu i zahvalnost za činjenicu da smo zdravi, da smo zajedno, što imamo mogućnost da budemo ovde i bavimo se onim što nam izaziva lepe emocije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sreću i radost. Taj trenutak kada se svi zagrlimo, koliko god kratko ili dugo trajao, meni daje neku vrstu veće povezanosti sa svim članovima tima - rekao je Novak za b92.net.

Za njega su najbitniji duhovni mir i atmosfera.

- To je veoma bitno jer, iako sam individualni sportista, ovo je na neki način timski sport. Konekcija, hemija, uzajamno poštovanje u odnosu koje imam sa svima i zahvalnost višoj sili što smo u mogućnosti da budemo ovde. Praktikujem već dugi niz godina, na ovakav način sam radio i sa prošlim timom, možda ne baš posle svakog treninga, ali se trudim da nam to postane zdrava rutina - istakao je Đoković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.