Novak protiv Južnog

Izvor: RTS, 12.Feb.2010, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak protiv Južnog

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Roterdamu pošto je u polufinalu poražen od Rusa Mihaela Južnog sa 2:0 po setovima 7:6, 7:6.. Dubl Zimonjić i Nestor već se plasirao u finale, oni su savladali Noula i Linšteda sa 2:0 po setovima 7:5, 7:6. Soderling prvi finalista u singlu.

Novak Đoković je završio takmičenje u Roterdamu. Njega je u polufinalu savladao, večeras bolji ruski takmičar. U oba seta vođena je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << velika borba, ispostavilo se da je Južni imao veću koncetraciju u taj brejkovima i zasluženo je slavio.

Prvi set je protekao u relativno mirnoj borbi. Na samom startu oba tenisera uzimaju servise protivnika, ali potom obojica uspevaju da zadrže svoje sevise do taj-brejka. Južni stiče prednost, uspeva da je iskoristi i osviji prvi set sa 7:6 (7:5).

U drugom setu još bolja igra Južnog, stiže do prednosti 5:2. Međutim, Novak se tada budi, kreće nezadrživo, odvaja gemove i ubrzo je 5:5. Tako je i drugi set ušao u taj-brej. Novak kreće odlično stiže do 5:2, ali tu mu popušta koncentracija što protivnik koristi i pravi preokret i rešava set u svoju korist 7:6 (8:6)

Protivnik Južnog u finalu je Švedski teniser Robin Soderling koji je u polufinalu savladao Rusa Nikolaja Davidenka sa 7:6 (7:3), 6:4.

Zimonjić i Nestor u konkurenciji dublova savladali su posle velike borbe Austrijanca Julijana Noula i Šveđanina Robert Lindšteda i plasirali se u finale.

Prvi nosioci turnira u Roterdamu startovali su ubedljivo protiv austrijsko-švedskog dubla, uspevši da naprave prvi brejk u četvrtom gemu, a zatim i da povedu sa 4.1.

Kada se činilo da će ekspresno završiti posao u polufinalu, Zimonjić i Nestor su malo popustili, što je bio znak za njihove protivnike da krenu u kontranapad, vrate oduzeti servis i izjednače u gemovima. Srpsko-kandarski par je potom ponovo "dodao gas" i u 12. gemu došao do brejka i vođstva od 1.0 u setovima.

U nastavku je igra oba para bila ujednačena, da bi u taj brejku Zimonjić i Nestor prvo spasili set loptu, a zatim iskoristili prvu meč priliku

Srpsko-kanadski tandem sastaće se u borbi za trofej sa švedsko-australijskom kombinacijom Simon Aspelin - Pol Henli koja je u drugom polufinalu bila bolja od češko-slovačkog para František Čermak - Mihal Mertinek sa 2:1 po setovima 3:6, 6:3 10:8.

Finale je na programu u 12.00 časova.

Turnir u Roterdamu igra se za nagradni fond od 1.150 000 evra.

Đoković - Južni 0:2 (6:7 /5:7/, 6:7 /6:8/)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.