Novak prošao, Janko ispao

Izvor: B92, 14.Avg.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak prošao, Janko ispao

Novak Đoković pobedio je Huana Monaka 7:5, 6:2 i plasirao se u osminu finala Mastersa u Sinsinatiju, dok je Janko Tipsarević poražen od Miloša Raonića 6:4, 7:6.

Novol je pohod na jedini Masters trofej koji mu nedostaje počeo sigurnom pobedom. U prvom setu imao je malo problema, dok je drugi set odigrao rutinski.

S druge stane, Janko se borio ali nije uspeo da savlada Kanađanina. Prvi set izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je brejkom na sredini seta, dok je u narednom uspeo da se vrati iz zaostatka i izbori taj brejk, ali je Raonić i koncetrisaniji.

Prvi reket sveta u borbi za četvrtfinale igra sa mladim Belgijancem Davidom Gofanom.

Tekstualni tok meča:

Janko, koji svoj meč igra na Grenstendu, je već započeo meč i poveo sa 1:0 u gemovima. Duel između Novaka i Monaka na Centralnom terenu kreće za nekih desetak minuta.

Stigao je Raonić do izjedančenja bez izgubljenog poena, da bi Tipsarević morao da spasava tri brejk lopte u gemu za vođstvo - 2:1.

Uspeo je Janko da pripreti u narednom gemu, ali nedovoljno, pa je Kanađanin uspeo da izjednači. Morao je Srbin opet da spasava brejk loptu, i ovoga puta uspešno za novo vođstvo - 3:2.

U međuvremnu, i Novak je poveo protiv Monaka - 1:0.

Tipsarević nije uspeo da spasi pet brejk loptu i Raonić je poveo sa 4:3, da bi u sledećem gemu lako stigao na gem do vođstva u setovima - 5:3.

I Novak je uspeo da napravi brejk, imao je Argentinac gem loptu ali je Đoković odigrao pametno i stigao do dva gema prednosti - 3:1.

Imao je Janko dve šanse da se vrati u prvi set i izjednači na 5:5, ali je Raonić dobrim servisima, ipak, uspeo da stigne do prvog seta - 6:4.

Monako je u međuvremenu smanjio na 4:2, da bi u sledećem gemu, isto kao i Novak, iskoristio prvu brejk loptu za izjedančenje - 4:3.

Zadržao je Monako momentum i polako gradio poene u narednom gemu i stigao do izjedančenja, da bi u istom maniru odigrao i gem na Novakov servis za peti u nizu i priliku da servisom povede u setovima - 5:4.

Nije Đoković izgubio fokus i ekspresno je stigao do vezane tri brejk prilike, Monako je prvu spasio, ali ne i drugu. Usledio je još jedan ekspresan gem za preokret Novaka - 6:5.

U drugom setu meča između Tipsarevića i Raonića odigrano je pet gemova, a Janko vodi - 3:2.

'Iznervirao' se Novak i pojačao tempo. Našao se Arentinac u problemu na 30:40, a Novak ga je naterao da lopticu pošalje u mrežu za vođstvo u setovima - 7:5.

Držao se Janko do devetog gema drugog seta i sigurno osvajao servis gemove, da bi Raonić stigao do vezane brejk lopte, ali je Tipsarević uspeo da ih spasi i natera Raonića da servira za opstanak u setu - 5:4.

U prva tri gema drugog seta na Centralnom terenu nije bilo previše uzbuđenja, da bi Đoković u četvrtom stigao do dve šanse za brejk. Prvu olako izbacuje u aut, ali drugu koristi za dva gema prednosti - 3:1.

Uspeo je Raonić da ostane u setu, a zatim je Janko odigrao odličan gem i doveo opet Podgoričanina u istu situaciju, a sebi obezbedio minimum taj brejk - 6:5.

Raonić bez većih problema dolazi do taj brejka.

Novak je finiš meča odigrao rutinski i lako stigao do pobede i plasmana u narednu fazu, gde ga čeka Belgijanac David Gofan.

Janko je dobro otvorio taj brejk imao priliku za mini brejk, ali je Raonić odličnim pasingom to neutralisao. Ubrzo je preuzeo kontrolu i rešio taj brejk rezultatom 7:4.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.