Novak preko Čekinata do četvrtfinala Šangaja

Izvor: VOA, 11.Okt.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak preko Čekinata do četvrtfinala Šangaja

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostvario je i drugu pobedu na turniru serije Masters 1000 u Šangaju - 6:4 i 6:0 protiv Italijana Marka Čekinata i plasirao se u četvrtfinale u kojem ga očekuje Južnoafrikanac Kevin Anderson.  Đoković je dominirao u duelu sa igračem, koji ga je ove godine pobedio u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali se mučio da oduzme servis Italijanu u prvom setu, koji je trajao čak 47 minuta. Međutim, kada je konačno uspeo u sedmom gemu, usledila je skoro savršena igra 3. na svetskoj rang-listi, koji je osvojio osam od devet gemova do kraja meča i posle ukupno 70 minuta obezbedio plasman u narednu rundu. Bila je to 15. uzastopna pobeda Đokovića i 28. u poslednjih 30 mečeva, od poraza od Čekinata - tada 73. igrača sveta - u Parizu. Anderson je do četvrtfinala stigao pobedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom - 6:4, 7:6 (1) u njihovom prvom međusobnom duelu. Đoković i Anderson do sada su igrali sedam puta, Srbin vodi 6:1, uključujući i ovogodišnje finale Vimbldona. Anderson je nedavno pobedio Đokovića u egzibicinom "Lejver kupu", ali se taj poraz ne računa u njihovom međusobnom skoru. Pobedniku turnira pripašće 1.000 poena za svetsku rang-listu i ček na 1.360.560 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal pritekao u pomoć posle nevremena na Majorci, podršku mu poslali Đoković, Federer... (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2018

Španski teniser, prvoplasirani na svetskoj listi, ne igra zbog povrede na turniru iz masters serije u Šangaju, a kod kuće se zatekao baš kada je njegov rodni kraj pogođen poplavama...Kada elementarne nepogode načine rusvaj, onda je preko potrebna sabornost u kojoj se brišu razlike između običnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.