Novak potvrdio – igraće za Srbiju

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 04:09

Novak potvrdio – igraće za Srbiju

Novak Đoković je potvrdio da će igrati na predstojećem Dejvis kupu za reprezentaciju Srbije.

Đoković tek što je osvojio 24. Grend slem titulu na US Openu, a već na konferenciji za medije posle tog meča je pričao o igranju za nacionalni tim.

Tačnije, uzgred ga je spomenuo kada je pričao o povratku na vrh ATP liste i branjenju bodova.

"Nije mi cilj poslednjih nekoliko godina kada sam srušio sve rekorde za najduži niz na prvom mestu. Nije mi cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sam stalno na toj poziciji, ali ako dođe kao posledica rezultata i stavim sebe u dobru poziciju, zašto da ne? Sada mi predstoji Dejvis kup, pa ću videti šta ću igrati ili ne. Tu se dosta poena brani, sa druge strane Karlos nema tu mnogo da brani. Videćemo, ali verujte mi, ovo mi je najbitnije, završio sam ove godine šta sam hteo, ako završim kao prvi, biće bonus. Cilj mi je najveći da idemo na titulu sa reprezentacijom i onda sam sezonu završio", rekao je Đoković.

To je potvrdio i njegov trener Goran Ivanišević u odgovoru na pitanje da li će Novak igrati na turnirima u Kini.

"Teško da će doći do Kine... Za sad u planu, više ne nego da. Mora se odmoriti i posložiti, igra Dejvis kup, to mu je bitno. Grupa izgleda dobro, to mu je prioritet i taj završni Masters. Ako je važan Torino, onda se treba pripremiti, ali sada treba uživati u ovome", istakao je Ivanišević.

Dejvis kup se igra od 12. do 17. septembra u Valensiji, a rivali Srbije su domaćin Španija, Češka i Južna Koreja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.