Novak ponovo osvojio Majami

Izvor: BKTV News, 02.Apr.2012, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak ponovo osvojio Majami

Prvi teniser sveta Novak Đoković savladao je Endija Mareja sa 2:0 (6:1, 7:6) i odbranio Masters titulu u Majamiju osvojenu prošle godine.
Prvi put u karijeri Novak je odbranio Masters titulu, pa ih do sada ima jedanaest. Novaku je ovo treći trofej u Ki Biskejnu, posle 2007. i 2011. godine, pa se tako izjednačio sa idolom Pitom Samprasom i Andre Agasijem. Srbinu je trofej u Majamiju 30. u karijeri, prvi je podigao u julu 2006. u holandskom Amersfortu, a prvi trofej u Masters >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << seriji uzeo je baš u Majamiju 2007. Do sada je od 30 titula 11 osvojio na Masters takmičenjima uz pet grend slemova, tri Australijan opena, Vimbldon i Ju-Es open.
U prvom setu presudan je bio četvrti gem, koji je trajao 15 minuta. Marej je imao prednost od 40:0, ali zahvaljujući greškama rivala, Novak prvi dolazi do brejka i vođstva od 3:1. U narednom gemu Britanac je imao priliku da uzvrati, srpski as je imao 40:15, Marej je izjednačio, ali nije uspeo na kraju da profitira. Nastavio je u istom ritmu, ponovo uzeo servis Britancu, poveo sa 5:1, a potom i stavio tačku na prvi set – 6:1.
U drugom delu usledila je prava igra živaca. Imao je Novak u trećem gemu dve vezane brejk šanse, ali nije ih iskoristio, a Marej je i u petom gemu uspeo nekako da sačuva servis. Đoković u drugom setu nije iskoristio četiri prilike da oduzme servis velikom prijatelju, pa je odluka pala u taj-brejku. Srpski as je tada odigrao bez greške, kao protiv Ferera i Monaka, te iskoristio prvu meč loptu posle dva sata i 16 minuta igre.
Izvor: Pravda
Tweet
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.