Novak pevao himnu, pa pozdravio Srbiju: Hvala vam! Ispunjenje sna - neverovatno šta sam uspeo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2021, 20:09

Novak pevao himnu, pa pozdravio Srbiju: Hvala vam! Ispunjenje sna - neverovatno šta sam uspeo

Novak Đoković je osvojio 19. Grend slem titulu i posle meča bio je veoma zadovoljan.

Đoković je savladao Cicipasa posle velikog preokreta u finalu Rolan Garosa (3:2), u veoma teškom meču, koji je trajao više od četiri sata.

Na kraju, cilj je ispunjen i Đoković je postao prvi igrač u istoriji koji je osvojio sve Grend slem turnire po dva puta.

Posle meča, dao je izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na terenu:

"Hvala vam što ste bili danas ovde prisutni. Još jednom je bila naelektrisana atmosfera. Želim da zahvalim mom timu, mojoj porodici, mom treneru, fizioterapeutu, svima koji su zaslužni za ovo što smo napravili danas. Nivo tenisa bio je izvanredan. Bilo je izutetno fizički i mentalno teško. Dva puta u tri dana igrao sam dva teška meča, ali pokazao sam sve svoje sposobnosti i da se vratim u meč. Ovo je ispunjenje sna, neverovatno je šta sam uspeo da ostvarim. Hvala vam svima. ", rekao je Đoković.

Novak pevao himnu, pa pozdravio Srbiju: Hvala vam!

Na stadionu Filip Šatrije sa razglasa se začula himna "Bože pravde", a Novak je, dok se srpska zastava dizala na jarbol, sve vreme pevao.

Kup musketara je primio iz ruku osvajača 11. grend slem titula, Šveđanina Bjerna Borga.

"Velika je privilegija biti u društvu takvih šampiona, Bjerna Borga i Džima Kurijera. To je istorija našeg sporta. Stefanos, razumem kroz šta prolaziš, ali ovo su prilike iz kojih se najviše uči. Znajući tebe i tvoj tim znam da ćeš izaći iz ovog jači. Verujem da ćeš osvojiti mnogo grend slem titula, poštovanje za tebe i tvoj tim", rekao je Novak obraćajući se Cicipasu, koji je bio jako tužan.

Potom je Novak dodao na francuskom:

"San je biti ovde. Velika bitka za jedan od najvećih trofeja u našem sportu. Dobio sa mnogo inspiracije i motivacije od porodice da budem ovde. Morao doduše sam još da nađem način da pobedim Stefanosa posle teškog meča sa Rafom. Bez toga, to bi bilo nemoguće. Stefanos je rekao da je ovo timski napor, u pravu je. Srećan sam, nadam se da ću doći i sledeće godine i da se neću zaustaviti u pobedama", dodao je Novak.

Nije propustio priliku da pozdravi sve navijače u Srbiji, ali i da uteši Grke.

"Hteo bih da se zahvalim svima u Srbiji koji su me podržali, kao i ove ljude koji su došli ovde. Atmosfera je bila sjajna, protiv Rafe i sada, ovo su nezaboravni momenti za mene i moju karijeru. Sećaću se ovih 48 sati celog života. Šaljem poruke i braći i sestrama u Grčkoj, imate velikog šampiona i šampionku u Stefanosu i Mariji, želim vam mnogo sreće u budućnosti".

Bjern Borg je rekao da je srećan što je ponovo na mestu gde je imao mnogo uspeha.

"Hoću da kažem da je sjajno biti ovde uz dva velika šampiona kao što su Stefanos i Novak. Videti ih kako igraju je nestvarno iskustvo. Srećan sam, tenis je težak sport, ali ima samo jedan pobednik. To je tenis, srećan sam što sam na Rolan Garopsu, ovo je jedan od najvećih turnira na svetu", zaključio je Borg.

Novaku je ovo bio 19. grend slem trofej i drugi u ovoj godini, a uspeo je da postane i prvi igrač posle 52. godine koji je uspeo da osvoji barem po dva trofeja na svakom od turnira velike četvorke.

Nema mnogo vremena za odmor, jer je Vimbldon za krivinom, počinje 28. juna.

Cicipas: Biću presrećan ako uradim barem pola onoga što je napravio Novak

Stefanos Cicipas bio je razočaran posle poraza od Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa, ali je i pohvalio najboljeg tenisera sveta.

Na kraju, imao je najtežeg mogućeg protivnika, za kog je imao samo reči hvale.

"Bila je velika borba, dao sam sve od sebe, pokušao sam sve što sam mogao... Prvi put sam igrao ovde u finalu, rekao bih da sam napravio sjajan rezultat, ali na kraju poraz – čestitke Novaku, pokazao je koliko je veliki šampion. Ja sam bio prilično inspirisan Novakovim dostignućima. Ako napravim barem pola od toga, biću presrećan", rekao je Cicipas i nastavio:

"Siguran sam da to nije samo do njega, već je zasluga njegovog tima. Mi igrao za sebe, ali uvek je veliki doprinos tima. Oni su odgovorni za nas. Bilo je sjajno na Rolan Garosu i hvala mom timu i navijačima koji su me podržavali. Nadam se da ću opet ovde napraviti veliki šou i ostvariti dobar rezultat".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.