Novak o identifikaciji sa vukom: To je simbol srpske tradicije

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 21:13

Novak o identifikaciji sa vukom: To je simbol srpske tradicije

Novak Đoković se po rekordni, 17. put plasirao u četvrtfinale Mastersa u Rimu.

Tako je postao jedini igrač u istoriji koji je na jednom turniru Serije 1.000 igrao 17 puta među osam najboljih.

Inače, Novak je proteklih dana u Rimu bio u centru pažnje, a u intervjuu za Korijere delo Sera pričao je i o neobičnom iskustvu susreta sa vukom u šumi.

Poznato je da se Novak na društvenim mrežama, često poredio sa vukom, a objasnio je i kako je sve to počelo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Jednom sam kao dete sreo vuka u šumi. Osećao sam dubok strah, rekli su mi da u takvim slučajevima morate polako da se vratite, a da ih ne izgubite iz vida. Gledali smo se deset sekundi, bilo je to nešto najduže u mom životu, a onda je skrenuo levo i otišao. Osetio sam veoma jak osećaj koji me nikada nije napustio, vezu duše i duha. Nikada nisam verovao u slučajnosti, a mislim da nije ni taj vuk. Za mene je to bio veoma kratak, ali veoma važan susret", ispričao je Đoković.

On je objasnio zašto baš vuk predstavlja njegov lik.

"Jako sam vezan za svoju porodicu i trudim se da svima budem dostupan, ali ponekad moram i da budem sam. Često sam bio sam u svom životu, svojom misijom i ciljevima koje je trebalo da ostvarim. Nekako sam ostao povezan sa tim vukom, zato što je vuk za Srbe sveta životinja, to je naša totemska životinja. To je simbol nacionalne tradicije, vere predaka koja prethodi hrišćanstvu. Religija pre religije", poručio je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.